Navijači poludjeli za novim draguljem Old Trafforda: "Trči kao Messi!"

Pellistri oduševio sve

Navijači poludjeli za novim draguljem Old Trafforda: "Trči kao Messi!"

E. Škorić

Talentovani Urugvajac Facundo Pellistri upisao je svoj prvi nastup u dresu Manchester Uniteda.

U nedjelju je Manchester United slavio s 2:1 u gostima kod Derby Countyja u prijateljskom susretu u kojem su šansu, barem što se Uniteda tiče, dobijali uglavnom rezervisti i mlađi igrači.

Neki su znali da iskoriste priliku koju im je pružio menadžer Ole Gunnar Solskjaer, a prije svih Pellistri, kome je ovo bio prvi meč u seniorskoj vrsti. On je u 59. minuti postigao lijep gol, a ušao je na poluvremenu umjesto iskusnog Juana Mate.

Navijači Uniteda su u euforiji i slave Urugvajca, te su došli do zaključka da igrom i trkom neodoljivo podsjeća na slavnog Lionela Messija.

On je prošle godine potpisao za slavni klub, ali pored Marcusa Rashforda i ostalih napadačkih zvijezda Uniteda, nije dobijao priliku, no jučer si je možda trasirao put u zvijezde.

Njega je uManchester doveo legendarni Diego Forlan, a željeli su ga još Manchester City i Real Madrid. Ovaj 19-godišnjak je stigao iz Penarola, urugvajskog velikana u kojem je igrao i Forlan.

Pellistri je potpisao do 2025. godine ugovor s Unitedom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

„Naši skuti već dugo prate Facunda i vjerujemo da će on dugoročno biti dobro rješenje. Razumo da će mu biti potrebno neko vrijeme da se prilagodi engleskom stilu igre, a ovdje ima savršenu priliku za razvoj. Posjeduje sve tehničke kvalitete i pravi mentalitet potreban da postane vrhunski igrač. Svi se radujemo saradnji sa njim", govorio je tada Solskjaer.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Jah, interesantno kako Man Utd svake godine promoviše nekog Januzaja, Jamesa, Lingarda, ovog onog, i kad krene sezona *****a igrač
3 3
realno_govoreci
Zapamtite. Ovaj mali da igra u Barci bio bi medju najtrazenim i najboljim igracima ali s obzirom da igra gdje igra nista od njega biti nece jer je sredina za njegov razvoj nikakva.Njima treba neki Konj kojj nabije loptu i trci,gura se i suta,nr treba Unitedu Messi
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti