Otac mu uživa u haremu sa 40 žena: Najbogatiji fudbaler opet bez kluba, plata mu je bila 2700 €

U potrazi je za novim angažmanom

Otac mu uživa u haremu sa 40 žena: Najbogatiji fudbaler opet bez kluba, plata mu je bila 2700 €

Admin Čaušević

U dobi od 25 godina, Faiq Bolkiah, sin princa Jefrija i unuk sultana Hassanala od Bruneja i fudbaler koji nosi epitet najbogatijeg na svijetu ponovo je ostao bez kluba.

Bolkiah je od decembra 2021. godine igrao na Tajlandu, u Chonburiju, ali Azijci mu nisu produžili angažman. Ukupno je Brunejac upisao 32 nastupa za Chonburi te postigao dva gola i upisao četiri asistencije.

U Tajlandu je Faiq imao ugovor vrijedan 2700 eura mjesečno, a prema pisanju tamošnjih medija, sultanov unuk čija je porodica teška 20 milijardi eura bi mogao ostati u toj azijskoj zemlji.

Njegov otac želio je da Faiq živi daleko od ekstravagantnog života kraljevske poridce u Brunejima, maloj državi na otoku Borneo u jugoistočnoj Aziji, ali najbogatijoj na svijetu prema BDP-u po glavi stanovnika.

"Roditelji su me uvijek podržavali u ostvarenju mog sna. Psihički i fizički su me pripremali kao dijete, oni su mi uzori”, rekao je Faiq za FourFourTwo, u jednom od rijetkih intervjua koje je dao.

Oglasi

Ipak, ovih dana iz Britanije stižu potpuno druge vijesti vezane za oca 25-godišnjaka. Navodno se radi o nekom koje opsesivan seksom te ima harem od čak 40 žena.

Princ Jefri Bolkiah je brat sultana od Bruneja i nosi nadimak "princ lud za seksom". To je uglavnom zbog harema od 40 žena koji je držao u svojoj palači.

Princ ima tri žene, 17 djece - uključujući Faiqa - i 18 posvojenih štićenika. No, porodicu je ostavljao kod kuće jer je redovno slao svoje izaslanike da pronađu "najseksi žene" za njegov harem.

Objavljeno je da je princ trošio 30 miliona funti mjesečno kako bi finasirao svoj raskošan život, a navodno je imao pozlaženu hidromasažu kadu.

Prince Jefri Bolkiah je trošio po 30 miliona mjesečno na svoj raskošni život

Spisateljica Jillian Lauren je u svojoj knjizi je opisala kako je to bilo živjeti u blizini princa Jefrija.

"Bila je to vrsta gladi koju nikad ne možeš umanjiti, vrsta koja te drži budnim do pet ujutro svake noći, vrsta koja te tjera da je*eš djevojku za djevojkom, da kupuješ Maserati za Maseratijem", napisala je ona.

Dok je bio ministar finansija na Brunejima optužen je pronevjeru oko 15 milijardi dolara što je učinilo da godinama ne priča sa svojim bratom pa je jedno vrijeme živio u Londonu.

Top Komentari

TurgutBayraktar
Grehota je da neko ima ovoliko para i to ne zivi nimalon vjerski zivot nego gore no na zapadu a kao glume da su vjernici
0 0
Arnel925
Ja da imam ovoliko žena dobio bi stres jer nebi znao koju da guzim
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi