Sultanov rođak i najbogatiji fudbaler svijeta ostao bez kluba
Foto: Instagram

Razlaz na Tajlandu

Sultanov rođak i najbogatiji fudbaler svijeta ostao bez kluba

Eldar Ganibegović

Da je po fudbalskoj karijeri, mnogi ne bi znali za njega, no svijetu je poznat kao najbogatiji fudbaler svijeta i rođak sultana Bruneja. 

Najbogatiji fudbaler je bez kluba. Razišao se s tajlandskim klubom Chonburi FC i sada je ponovo u potrazi za novim angažmanom. 

Faiq Bolkiah je rođak sultana Bruneja i navodno ima bogatstvo od 20 milijardi funti. Krilni napadač je rođen u Los Angelesu, ali je svoju karijeru započeo u Engleskoj nakon što je u ovu državu stigao zbog školovanja. 

U dobi od 11 godina se pridružio Southamptonu, a imao je probe u Arsenalu i Readingu, prije nego što je 2014. potpisao dvogodišnji omladinski ugovor s Chelseajem.

Uslijedio je četverogodišnji ugovor s Leicester Cityjem prije nego što je odlučio napustiti zemlju i postati profesionalac kada je potpisao s portugalskom ekipom Maritimo 2020. godine.

Međutim, njegovo vrijeme u Portugalu brzo je prošlo. Nije se uspio nametnuti i spakovao je kofere, te otišao. 

Oglasi

Za prvi tim je počeo igrati tek kada se pridružio Chonburiju 2021., no povreda ga je dosta koštala i postigao je samo dva gola u 29 utakmica. 

Na Instagramu je potvrdio da odlazi iz kluba, te je napisao:

"Hvala ti Chonburi za posljednje dvije sezone. I posebno hvala fanovima koji su bili nevjerojatni od prvog dana. Želim vam sve najbolje u budućnosti i nadam se da ćemo se jednog dana opet sresti."

Vidjet ćemo gdje će nastaviti karijeru. Da li u Aziji ili je možda spreman za povratak u Evropu? 

Top Komentari

Hasni
Daj ga u zelju
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi