Fajić već slavi, ko će do drugog mjesta?

Lista strijelaca Prve lige FBiH

Fajić već slavi, ko će do drugog mjesta?

S. Mlaćo

Uzbudljivo je i u Prvoj ligi FBiH. Za vikend su odigrani susreti 25. kola, a kada je lista strijelaca u pitanju, na vrhu je već odavno prvi topnik lidera Veleža Nusmir Fajić sa 23 postignuta pogotka.

Fajić u ovom kolu se nije upisao u listu strijelaca, a njegov prvi pratilac je iskusni napadač Slavena Mirnes Salihović. Salihović je postigao 15 pogodaka.

Na trećem mjestu je kapiten Olimpika Adnan Osmanović. Osmanović je udarna igla i kapiten Vukova, a jučer je u pobjedi nad Čapljinom upisao hat-trick te potvrdio da igra sezonu iz snova. Trenutno je na broju 14.

Brandao (FK Velež) je postigao 13 pogodaka, a Dženan Haračić (NK Metalleghe) 12. Na šesto mjesto je 'izbio' Dario Blagojević iz FK Goražde. Naime, Blagojević je u subotnjoj pobjedi svog tima nad Jedinstvo postigao čak pet pogodaka.

Lista strijelaca Prve lige FBiH:

23 - Nusmir Fajić (FK Velež)

15 - Mirnes Salihović (NK Slaven)

14 - Adnan Osmanović (FK Olimpik)

13 - Brandao (FK Velež)

12 - Dženan Haračić (NK Metalleghe BSI)

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

11 - Dario Blagojević (FK Goražde)

9 - Ognjen Jaćimović (NK Zvijezda), Marko Prgić (HNK Orašje)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi