Falcao: Povrede nisu uzrok loše forme, već minutaža

Napokon se oglasio i kolumbijski fudbaler

Falcao: Povrede nisu uzrok loše forme, već minutaža

Endin Čaušević

Napadač Chelseaja Radamel Falcao opravio se od povrede koljena i uskoro bi se trabao vratiti na teren.

Kolumbijski napadač na Stamford Bridge je stigao pred početak sezone iz Monaca na jednogodišnju posudbu, ali je do sada uspio postići samo jedan gol. Mnoge povrede, ali i mala minutaža utjecale su na lošu formu nekada ubitačnog napadača.

"Oporavio sam se od povrede koljena. Problem za lošu formu nisu povrede već minutaža koju imam u Chelseaju. Rijetko imam priliku da igram i vratim svoje samopouzdanje to je najveći problem. Da sam standardan siguran sam da danas tema ne bi bila moja loša forma", rekao je Falcao.

Falcao je u ovoj sezoni odigrao samo 11 utakmica za Chelsea, a većinu utakmica počinje sa klupe za rezervne igrače. Danas se u medijima pojavila informacija da će londonska ekipa moći otkupiti ugovor ovog igrača od Monaca.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ukoliko Roman Abramovič odluči da zadrži kolumbijskog fudbalera u svojoj ekipi morat će platiti 38 miliona funti da otkupi njegov ugovor od francuske ekipe. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi