Famozna priča iz svlačionice Redsa: "Slomio mi je srce, a bio sam na vrhuncu"

Legenda Liverpoola

Famozna priča iz svlačionice Redsa: "Slomio mi je srce, a bio sam na vrhuncu"

A. Čaušević

Ukoliko pitate navijača Liverpoola ko je najbolji veznjak svih vremena bez razmišljanja će odgovoriti da je to Steven Gerrard.

Gerrard je cijeli svoj život podredio Liverpoolu iako je sudbina htjela da karijeru okonča daleko od Anfield Roada i to LA Galaxju.

Legenda Redsa je za 20-ak godina promijenio veliki broj saigarča u svlačionici. Od svih silnih zvučnih imena izdvojio je najboljeg s kojim je igrao. Interesantno da mu je taj čovjek i slomio srce.

U pitanju je Fernando Torres koji je dres Liverpoola nosio od 2007. do 2011. godine. Na Merseyside je stigao za 38 miliona eura iz Atletico Madrida.

"Nisam igrao dovoljno dugo s Torresom, zato što je otišao u Chelsea i slomio mi srce. Moje najbolje godine su bile s Torresom iz ugla kako sam se osjećao", rekao je Gerrard prije nekoliko godina.

Oglasi

"U to vrijeme sam postizao dosta golova. To je bio moj vrhunac i osjećao sam se fantastično", dodao je legendarni Englez.

Odlaskom u Chelsea za skoro 60 miliona eura nekako je Torres izgubio na ubitačnosti pred protivničkim golom, ali je s druge strane osvojio niz trofeja kao što su Liga prvaka i Europa liga.

Inače, i El Nino je jako cijenio Gerrard. Njih dvojica su svojevremeno bili najbolji tandem Premiershipa iako interesantno s Redsima nisu osvojili niti jedan trofej.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nivo moje igre je postao druga dimenzija kad sam bio s njim na terenu", riječi su kojim je španski napadač opisao svog bivšeg saigrača.

Sada su obojica u penziji. Gerrard radi odličan trenerski posao u Glasgow Rangersima, dok se Torres posvetio bodybuildingu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

JuventinoBK
Gledam ovaj video, kao da se sad desava, a ne da je bilo prije 10 godina :(
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti