Fantastičan gol "makazicama", Granada deklasirala Valladolid

Primera Division, 19. kolo

Fantastičan gol "makazicama", Granada deklasirala Valladolid

Već u 22. minuti premijernog susreta 19. kola španske Primere u utakmici između Granade i Valladolida postalo je jasno da gosti sem časnog poraza sa ovoga gostovanja ne mogu ništa drugo izvući. Ipak, poraz od 4:0 teško da se može nazvati časnim, obzirom da Granada je na kraju zasluženo slavila sa 4:0.

Igrala se 12. minuta kada je Murillo pogodio nakon sjajno izvedenih "makazica" za vodstvo od 1:0, da bi deset minuta kasnije vodstvo domaćih udvostručio Recio, što je i bio konačan rezultat prvog poluvremena.

Recio je u 10. minuti drugog dijela svojim drugim golom povisio na 3:0, da bi konačnih, visokih i zasluženih 4:0 postavio El Arabi u 78. minuti susreta.

Nakon ove pobjede tim Granade nalazi se na na devetoj poziciji tabele španskog prvenstva, dok je Valladolid od večeras u zoni ispadanja. Nekadašnji klub našeg Harisa Medunjanina je 18. sa sve 16 osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera Division, 19. kolo:
Granada – Valladolid 4:0 (Murillo 12, Recio 22, 55, El Arabi 78)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.