Fantastičan izgled: Predstavljena lopta s kojom se igra nokaut faza Lige prvaka

LP se vraća narednog mjeseca

Fantastičan izgled: Predstavljena lopta s kojom se igra nokaut faza Lige prvaka

E. Čaušević
Teme:

Ljubitelji fudbala s nestrpljenjem očekuju početak nokaut faze Lige prvaka koja će startati sredinom narednog mjeseca. 

Nakon dosta uzbuđenja u grupnoj fazi sigurno je da nas očekuje spektakularan rasplet u nokaut fazi najelitnijeg klupskog takmičenja na svijetu. Prve utakmice igraju se 12. februara, a UEFA je odlučila da će se igrati s posebnom loptom.

Naime, UEFA je predstavila loptu kojom će se igrati nokaut faza Lige prvaka ove sezone, a izgled je oduševio mnoge.

Ovo su parovi osmine finala Lige prvaka

Pravi šou ovog takmičenja počinje tek u nokaut fazi. Pred nama je prvo osmina finala, a prošli mjesec smo na žrijebu saznali i parove u ovoj fazi Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Plasman kroz grupnu fazu u osminu finala osigurali su Borussia Dortmund, Barcelona, PSG, Porto, Bayern, Manchester City, Real Madrid, Juventus, Atletico Madrid, Tottenham, Liverpool, Schalke, Ajax, Lyon, Roma i Manchester United.

Nakon žrijeba dobili smo i parove osmine finala Lige prvaka, a to su: Schalke - Manchester City, Atletico Madrid - Juventus, Manchester United - PSG, Tottenham - Borussia Dortmund, Lyon - Barcelona, Roma - Porto, Ajax - Real Madrid i Liverpool - Bayern!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi