Fantastičan meč na Tušnju: Edis Smajić srušio FK Sarajevo

Poraz FK Sarajevo

Fantastičan meč na Tušnju: Edis Smajić srušio FK Sarajevo

M. Šljivak, foto: E. Dindić

Sloboda je u 27. kolu Premijer lige BiH ugostila Sarajevo, a na kraju je domaći tim slavio veliku pobjedu od 2:1.

Sloboda je bila aktivniji tim većim dijelom prvog poluvremena. Imali su veći posjed lopte, ali Sarajevo je mudrom igrom ipak uspijevala da odoli svim napadima domaćeg tima.

Prvu intervenciju imao je golman gostiju Kovačević. Dobro je šutirao Ćivić, a golman gostiju dobro brani. Isti igrač je potom u 25. minuti šutirao, Kovačević brani, Vidović pogađa, ali je gol poništen zbog ofsajda.

Sarajevo je iz prve prave šanse stiglo do pogotka. Igrala se 31. minuta kada čudesan gol postiže Amar Rahmanović. Uhvatio je volej sa 20 metara i "skinuo je pauka" za 0:1.

Do kraja prvog dijela vidjeli smo još jednu veliku šansu. Vidović je bio sam pred Kovačevićem, ali mladi golman Bordo tima fantastično brani i na odmor se odlazi vodstvom gostiju od 0:1.

Uvodne minute nastavka donose mnogo bolju igru domaćeg tima. Silovito su krenuli prema golu Sarajeva, a u 54. minuti su došli i do poravnanja. Sjajna akcija je to bila Smajić je uposlio Muharema Ćivića koji pogađa mrežu gostiju za 1:1.

Furioznim nastavkom utakmice Sloboda kao da je ostala bez snage. Povukao se domaći tim, Sarajevo je kontrolisalo loptu, ali Bordo ekipa nije uspijevala da napravi pravu šansu pred golom protivnika.

Jalovo su gosti napadali. Sloboda se uspjela odbraniti, a u 92. minuti meča domaći dolaze do pobjede od 2:1.

Nakon prekida Edis Smajić se dobro snalazi i pogađa za pobjedu Slobode od 2:1 i velika tri boda za domaće.

Premijer liga BiH, 27. kolo:

Sloboda - Sarajevo 2:1

Sloboda: Vukliš, Adžem, Husejinović, Baraban, Smajić, Ivetić, Beganović, Vidović, Čivić, Hadžanović, Ignjatović.

Sarajevo: Kovačević, Stanojević, Lazić, Hebibović, Ahmetović, Rahmanović, Velkoski, Kapić, Mujakić, Halililović, Tatar.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

burek_sa_mesom
Sisaj saraj'vo
0 24
Dino_2000
Hvala glavnom sudiji što je razljutio nogometaše Slobode,ali opet mamu mu jebem.
0 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi