Igrači i članovi stručnog štaba FK Sarajevo u tuzlanskoj džamiji obavili večernje molitve
Adilović, Šišić, Džakmić i Ćosić izvršili vjerske obaveze

Gostuju Slobodi

Igrači i članovi stručnog štaba FK Sarajevo u tuzlanskoj džamiji obavili večernje molitve

A. Čaušević

Vjera je stvar svakog pojedinca, ali kada ste javna ličnost privrženost i praktikovanje vjerskih uvjerenja dobija na značaju.

Mnogi sportisti kako oni u Bosni i Hercegovini tako i oni širom svijeta nastoje da obavljanje vjerskih obreda drže za sebe, međutim ponekad to primjete ostali vjernici pa se u javnosti pojave određene fotografije i snimci.

Izuzetak nisu ni fudbaleri i stručni štab FK Sarajevo. Bordo tim je u petak otputovao u Tuzlu gdje ih danas čeka veoma važan duel sa Slobodom.

Nakon dolaska u "grad soli" izabranici Husrefa Musemića su obavili trening, nakon čega su pojedini slobodno vrijeme iskoristili da izvrše svoje vjerske obaveze.

U tuzlanskoj Prinčevoj džamiji golman Adi Adilović, ofanzivac Aladin Šišić te članovi stručnog štaba Muhamed Džakmić i Dženis Ćosić su klanjali akšam i jaciju namaz, odnosno obavili večernje molitve.

Inače, Musemić je za današnji meč na Tušnju koji počinje u 16:30 pozvao sljedeće igrače: Kovačević, Dizdarević, Hebibović, Lazić, Mujakić, Šofranac, Dupovac, Crepulja, Stanojević, Šišić, Kapić, Resić, Halilović, Rahmanović, Tatar, Velkoski, Handžić, Ahmetović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

„Sigurno da nas čeka jako nezgodan protivnik koji puno trči, koji je agresivan i koji će sigurno biti silno motisivan da napravi dobar rezultat. Naš zadatak je da se pokušamo što bolje organizovati i odigrati dobru utakmicu. Trenutno nismo u tako lagodnoj situaciji kao što smo bili, ali sad treba da pokažemo karakter i kvalitet“, rekao je iskusni stručnjak u najavi utakmice.

Dosadašnja dva duela ove sezone pripala su Bordo timu i to identičnim rezlutatom. Na Tušnju i Koševu trenutni lider Premijer lige slavio je s po 1:0.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Emir
Treba klub zabraniti igracima, uposlenicima kluba i strucnom stabu da u oficionalnoj opremi kluba obavljaju javno molitvu.
0 33
Analiticar
Lijepo od njih. Trebao bi se njihov sef malo ugledati na njih. On Boga/Allaha spominje samo u psovkama.
0 23

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi