Fantastičan sastav Grčke za Eurobasket
Foto: EPA

"Zvijer" predvodi Grke

Fantastičan sastav Grčke za Eurobasket

M. Šljivak

Selektor košarkaške reprezentacije Grčke Kostas Missas objavio je popis od 16 igrača na koje računa u pripremama pred Evropsko prvenstvo.

Missas nije imao previše problema s otkazima. Na Eurobasketu neće moći računati jedino na centra Sacramento Kingsa Kostu Koufosa, koji je zbog povrede ruke prinuđen propustiti nastup za reprezentaciju ovog ljeta.

Ipak, i bez njega Grčka ima zaista fantastičan sastav kojeg predvodi velika zvijezda Milwaukee Bucksa Giannis Antetokounmpo.

Interesantno, na popisus su i Tyler Dorsey i Zach Auguste, koji kao i od ranije poznati Nick Calathes imaju i američke pasoše, ali su dobili pravo nastupa za Grčku zbog činjenice da im je majka iz ove zemlje.

Popis Grčke izgleda ovako:

Kostas Sloukas, Nikos Pappas, Vangelis Mantzaris, Nick Calathes, Tyler Dorsey, Ioannis Papapetrou, Kostas Papanikolaou, Giannis Antetokounmpo, Thanasis Antetokounmpo, Dimitris Agravanis, Zach Auguste, Kostas Mitoglou, Giannis Bourousis, Giorgos Bogris, Giorgos Papagiannis, Giorgos Printezis.

Eurobasket se igra od 31. augusta do 17. septembra u četiri države, a Grčka je smještena u grupu A sa domaćom selekcijom Finske, te reprezentacijama Francuske, Islanda, Poljske i Slovenije.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi