Fantastična partija Medunjanina u pobjedi protiv DC Uniteda

Odličan nastup Medunjanina

Fantastična partija Medunjanina u pobjedi protiv DC Uniteda

D. Rakanović

Philadelphija Union pregazila je na gostovanju ekipu DC United sa 4:0, u okviru američke MLS lige. 

Ovo je bio drugi trijumf ekipe našeg Harisa Medunjanina, kojim su pobjegli sa dna tabele na Istoku. 

Medunjanin je odigrao odličnu utakmicu postigavši prvi pogodak u američkoj MLS ligi i upisavši dvije asistencije. 

Gosti su bolje otvorili utakmicu, imali su veći posjed lopte i više su napadali. Inicijativa je urodila plodom u 39. minuti kada je bh. reprezentativac doveo svoju ekipu u vodstvo. On je na asistenciju Pontiusa postigao prelijep pogodak sa 30-ak metara. 

Početkom drugog poluvremena DC United ostaje sa desetoricom, pošto je Acosta dobio crveni karton. To je umnogome olakšalo posao ekipi Philadelphije. 

Gosti povećavaju vodstvo u 64. minuti kada na asistenciju Medunjanina pogodak postiže Onyewu. Bh. reprezentativac je bio asistent i u 78. minuti i pogodak je postigao Picault. 

U posljednjim minutama utakmice Philadelphija je došla do još jednog pogotka preko Herbersa u 88. minuti. 

Philadephija nakon ove pobjede ima 10 bodova iz 10 utakmica i nalazi se na desetoj poziciji na Istoku. Isti broj bodova ima posljednjeplasirani Montreal Impact, ali Medunjaninova ekipa ima bolju gol razliku. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi