Fantastični Dybala vodio Juventus do pobjede protiv Young Boysa

Pjanić igrao 70 minuta

Fantastični Dybala vodio Juventus do pobjede protiv Young Boysa

Fudbaleri Juventusa su večeras, bez Cristiana Ronalda, bez ikakvih problema porazili Young Boys sa 3:0 u okviru 2. kola grupne faze Lige prvaka, a briljirao je krilni fudbaler Paulo Dybala.

Podsjetimo, Cristiano Ronaldo je dobio crveni karton u 1. kolu protiv Valencije i zbog toga je večeras bio suspendovan, ali i bez njegove pomoći Juve je bez problema savladao Young Boys jer je briljirao Paulo Dybala.

Sjajni Argentinac je već u 5. minuti nakon asistencije Bonuccija zatresao mrežu gostujuće ekipe i Juve je poveo. Već se tada dalo naslutiti u kojem pravcu će ići ova utakmica. Juve je kasnije nastavio sa napadima, a prvu narednu priliku imao je Federico Bernardeci čiji je udarac odbranio golman švicarske ekipe. Poslije toga je ponovo pokušao Dybala, ali golman Von Ballmoos je na visini zadatka. Ipak, čak ni on nije mogao ništa u 33. minuti kada je Paulo Dybala nakon jednog odbijenca pritrčao i zatresao njegovu mrežu za 2:0. To je bio i konačan rezultat prvog dijela meča.

Na samom početku nastavka susreta Dybala je ponovo zaprijetio domaćem golmanu, ali njegov udarac završava na stativi. Kasnije je pokušao i bh. reprezentativac Miralem Pjanić, ali golman gostiju je, uprkos primljenim golovima, bio vrlo raspoložen pa je odbranio i ovaj udarac. Do kraja susreta Dybala je još jednom zatresao njegovu mrežu, ovog puta u 69. minuti i to nakon asistencije Juana Cuadrada.

Treba reći i to da su gosti imali jednu solidnu priliku pred sami kraj i to preko Sandra Laupera, ali ostalo je 3:0 za Staru damu. Švicarska ekipa je susret završila sa deset igrača na teenu jer je Camara dobio crveni karton.

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić igrao je do 70. minute ovog susreta kad ga je zamijenio Sami Khedira.

Juve nakon dva meča ima maksimalnih šest bodova i gol razliku 5:0, dok je Young Boys posljednji bez bodova i sa gol razlikom 0:6.

Liga prvaka, 2. kolo:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Juventus - Young Boys 3:0 (Dybala 5', 33', 69')

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Merlin
Juve premoćan ove sezone ‼️
3 0
AMKO
Nevdim mu kokurenta dosad
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi