Fantastični Džeko oduševio Lamparda i Gerrarda
Foto: EPA

Razbacivali se komplimentima

Fantastični Džeko oduševio Lamparda i Gerrarda

Edinu Džeki u sinoćnjoj utakmici protiv Chelseaja nije pošlo za rukom da se upiše među strijelce, ali je svejedno ostavio sjajan dojam. 

Svjetski mediji su saglasni da je bh. napadač bio najbolji igrač u visokoj pobjedi Rome, a isto mišljenje dijele i velikani evropskog nogometa Frank Lampard i Steven Gerrard koji su utakmicu komentarisali za jednu britansku televiziju. 

"Protiv Chelseaja za njim su trčala trojica igrača Chelseaja, ne jedan, bili su poput dječaka. Džeko može raditi sve sa loptom, postizati golove na mnoge načine, a dovoljno je brz i da se riješi čuvara. Jako je važan za Romu", redao je komplimente Lampard. 

Komplimentima se razbacivao i Gerrard, koji je, između ostalog, kazao da je Džeko pružio fantastične performanse i da je unatoč tome što nije postigao gol bio najbolji igrač Rome.  

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U sinoćnjem susretu Džeko je bio asistent za prvi gol El Shaarawyja. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi