Fantastični Pašalić nedovoljan Arisu protiv Panathinaikosa

Pašalić ponovo odličan

Fantastični Pašalić nedovoljan Arisu protiv Panathinaikosa

Midhat Šljivak

Košarkaši Arisa poraženi su večeras na gostovanju kod Panathinaikosa rezultatom 81:62 u susretu 14. kola grčkog košarkaškog prvenstva.

Odličnu partiju je za Aris ponovo pružio Muhamed Pašalić, ali je bio nedovoljan svom timu protiv mnogo jačeg rivala.  Pao je već nakon prve dionice imao 11 poena razlike 22:11, da bi potom u drugoj četvrtini se počeli poigravati sa gostima, pa su na odmor otišli sa 14 razlike 44:30.

Ipak, u trećoj dionici Aris je zaigrao nešto bolje. Na krilima Pašalića su došli do samo minus šest 51:45, ali je Pao u finišu treće četvrtine ponovo povećao prednost na dvocifrenu prednost 59:47. U posljednjoj dionici Panathinaikos je odigrao revijalnu utakmicu, te je dodatno povećao prednost na konačnih 19 poena razlike.

Muhamed Pašalić je susret završio sa 20 poena uz šut iz igre 8 od 14 (4/5 za dva, 4/9 za tri), a jedino je Hunt ga pratio sa 18 poena. U pobjedničkom timu Ukić i Lasme su ubacili po 12 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.