Kreće nova sezona SportSport.ba FANTASY Premijer lige BiH, spremite se za novu avanturu

Osigurane vrijedne nagrade

Kreće nova sezona SportSport.ba FANTASY Premijer lige BiH, spremite se za novu avanturu

SportSport.ba

U petak nam se vraća Premijer liga BiH, a sa njom zahvaljujući našim sponzorima Kladionici Mozzart i Sarajevskoj pivari, već od danas možete igrati i novu sezonu SportSport.ba Fantasy Premijer lige BiH!

U prošloj sezoni imali smo gotovo 5000 registrovanih igrača, a s početkom nove sezone, vraćamo se i mi uz nagrade za deset najboljih igrača svakog kola koje osigurava naš generalni sponzor Mozzart kladionica, te vrijedne nagrade za najbolja tri igrača u cijeloj sezoni.

U sezoni 2021/2022 osigurali smo nagrade nakon svakog kola

Najbolji igrač svakog kola dobiće 20 KM bonusa u Kladionici Mozzart. Drugoplasirani dobija 15 KM, trećeplasirani 10, a još 7 najboljih u tom kolu dobiće po 5 KM bonusa na svoj račun u Kladionici Mozzart.

Ukoliko dva ili više igrača budu imali jednak broj bodova, oni će podijeliti ukupan fond bonusa za mjesta koja zauzimaju. Primjera radi, ako dva igrača imaju jednak najveći broj bodova u kolu, dobiće po 17,5 KM, a treći dobija 10 KM.

Na kraju sezone, najbolji igrač od Kladionice Mozzart dobiće 200 KM bonusa, drugoplasirani 100 KM bonisa, a trećeplasirani 60 KM bonusa. Eventualna izjednačenja na kraju sezone, opet rješavamo jednakom podjelom nagradnog fonda.

Odakle početi?

Za početak, ukoliko to već niste uradili, registrujte se na portal SportSport.ba OVDJE. Vodite računa, login za forum SportSport.ba nije isto što i login za portal, podaci sa foruma vam ne vrijede, ali slobodni ste koristiti jednake podatke za obje registracije.

Prilikom registracije ne zaboravite upisati i svoje TAČNO ime računa u Kladionici Mozzart, te datum rođenja koji se podudara sa onim koji ste unijeli prilikom registracije na www.mozzartbet.ba. , jer samo na taj način možete preuzeti svoj nagradni bonus ukoliko budete jedan od najboljih igrača. Ovo polje niste obavezni upisati ukoliko niste zainteresovani za bonuse.

Ukoliko do sada niste otvorili nalog u Kladionici Mozzart to možete učiniti na www.mozzartbet.ba ili klikom OVDJE.

Idemo dalje...

Izaberite ekipu, dobro pazite koliki vam je budžet, priljučite se nekoj od postojećih liga ili osnujte svoju i u nju pozovite prijatelje, a ako želite igrati i sami, nije problem - automatski smo vas priključili u globalnu ligu u kojoj se takmiče svi učesnici, te ligu kluba za koji navijate gdje ćete odmjeriti svoje znanje sa ostalim drugovima sa tribine.

Tim koji ste kreirali prošle godine, sada je poništen, tako da trebate kreirati novi klikom na dugme FANTASY u našem meniju ili klikom OVDJE.

Idemo dalje. Izaberite ekipu, dobro pazite koliki vam je budžet, priljučite se nekoj od postojećih liga ili osnujte svoju i u nju pozovite prijatelje, a ako želite igrati i sami, nije problem - automatski smo vas priključili u globalnu ligu u kojoj se takmiče svi učesnici, te ligu kluba za koji navijate gdje ćete odmjeriti svoje znanje sa ostalim drugovima sa tribine. I neka takmičenje počne i skupljanje bodova počnu!

A važno je znati nekoliko pravila pa tako ne možete koristiti više od trojice igrača iz iste ekipe, kapiten (kojeg vi odaberete) dobija duple bodove za svoj učinak.

Ekipa se sastoji od 15 igrača. Dva golmana, pet defanzivaca, pet veznjaka i tri napadača. No, u početnom sastavu može ih biti samo 11 i to kroz različite varijante formacija poput 4-4-2, 4-3-3, 3-5-2 ili 5-3-2. Na vama je da odredite formaciju koja najviše pogoduje vašem timu, ali i protivniku protiv kojeg igrači nastupaju u trenutnom kolu. Birati možete apsolutno sve igrače registrovane u Premijer ligi BiH, samo pazite, napadač ide na mjesto napadača, golman na mjesto golmana i tako dalje... Kada odaberete 15 svojih pulena, formaciju kojom igrate možete promijeniti tako što ćete, recimo, umjesto odbrambenog ubaciti igrača iz veznog reda i kliknuti "Spasi promjene".

Važna napomena je da se trenutno mogu izabrati igrači koji su registrovani i imaju važeće ugovore s klubovima. Ali pošto prijelazni rok traje još dugo novi igrači će biti dostupni čim potpišu ugovore. 

Krajnji rok za kreiranje timova za prvo kolo nove sezone je petak, 16. juli do 17 sati. 

Sva pravila i detalje bodovanje pogledajte OVDJE.

Nadamo se da smo Vam objasnili sve što je potrebno da biste počeli, a vama sada samo prestaje da se priključite fantasy ligi portala SportSport.ba, napravite svoj tim, priključite se privatnim, navijačkim i Mozzart globalnoj ligi, te odmjerite snage s ostalim ljubiteljima Premijer lige Bosne i Hercegovine i da pokažete da ste Vi baš taj koji najbolje poznaje igrače i prilike naše lige.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U prošloj sezoni, za samo tri odigrana kola imali smo preko 4.500 registrovanih timova. Idemo to nadmašiti odmah na startu!

A želite li komentarisati igru i razmijeniti iskustva sa ostalim igračima, prijaviti neku grešku ili nam dati sugestiju za razvoj novih funkcionalnosti, možete to učiniti na temi Fantasy na našem Forumu.

Top Komentari

Comandini
Mozemo li bez kladionica ista?
23 1
Realist
Ako mpze svak da od svog kluba za koji navija da napise prvih 11 da nam je svima lakse birat
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.