Farfan nije znao šta potpisuje: "Poslali su mi pismo na ruskom"

Nezadovoljan smanjenjem plate

Farfan nije znao šta potpisuje: "Poslali su mi pismo na ruskom"

Admin Čaušević

Jefferson Farfan je iskazao nezadovoljstvo što je njegova plata u Lokomotivu iz Moskve smanjenja za 40 % zbog pandemije koronavirusa.

Peruanski fudbaler je tokom video razgovora na Instagramu kazao kako je reagovao kada je saznao da će izgubiti skoro polovinu svoje plate.

"Neka se igraju sa svim osim s mojim novcem. Poslali su mi papir na ruskom, ništa nisam razumio. Samo sam ga pocijepio, htjeli su da me prevare", kazao je Farfan.

Farfan je posljednjih godina čini se u Moskvi pronašao svoj mir jer je uspio vratiti se i u reprezentaciju Perua. Prethodnih sezona postigao je neke od ključnih golova Lokomotive koja je u tom periodu bila i prvak Rusije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, Lokomotiv se pridružio drugim važnim klubovima kao što je Zenit u incijativi da se smanje plate igračima. Međutim, ta akcija je izazvala nezadovoljstvo kod većine igrača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi