Nevjerovatna ponuda za Farfana
Foto: EPA

Milioni za Peruanca

Nevjerovatna ponuda za Farfana

Midhat Šljivak

Peruanski fudbaler Jefferson Farfan dobio je nevjerovatnu ponudu za nastavak karijere.

Krilni napadač Schalkea ima na stolu ponudu ekipe Al Jazire iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i to vrijednu nevjerovatnih 30 miliona eura.

Ovaj tim 30-godišnjem Peruancu nudi trogodišnji ugovor po kojem bi zarađivao 10 miliona eura po sezoni, pa će on teško odbiti ovako unosnu ponudu za nastavak karijere.

Iskusni krilni fudbaler član je tima iz Gelsenkirchena već sedam godina. Došao je u Schalke iz PSV-a 2008. godine, a za ovaj tim je odigrao 167 utakmica, te je postigao 39 pogodaka.

Ipak, čini se kako je došlo vrijeme za rastanak, pa će Farfan vjerovatno prihvatiti ogromnu ponudu tima iz Emirata.

Pored Schalkea i PSV-a, Farfan je u karijeri nosio još dres peruanske Alianze, dok je za selekciju Perua odigrao 63 meča uz 17 postignutih pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.