Farska Ostrva su dokaz da je u fudbalu sve moguće: Pogledajte šta su napravili Francuzima

Uzaludna dominacija

Farska Ostrva su dokaz da je u fudbalu sve moguće: Pogledajte šta su napravili Francuzima

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Farskih Ostrva do 21 godine uspjela je prije nekoliko dana uzeti bod selekciji Francuske.

Susret odigran u Torshavnu završen je rezultatom 1:1, iako je Francuska u ovom meču dominirala tokom svih 90 minuta.

Čak 30 šuteva i posjed lopte od preko 70 procenata nisu bili dovoljni Francuskoj da pobijedi, a Farska Ostrva su iz jednog jedinog šuta u okvir postigla gol.

Veliku grešku golmana Leedsa Illana Mesliera iskoristio je Steffan Lokin i zabio je pogodak za 1:1.

Sa druge strane Bardur Reynatrod branio je gotovo sve što su favorizovani Francuzi poslali prema njegovom golu. Na kraju je on najveći junak, ali i Lokin je bio na pravom mjestu u pravo vrijeme.

Interesantno je da je ovo Farskim Ostrvima četvrti bod u kvalifikacijama za Euro jer su ranije savladali Armeniju sa 2:0.

Francuska je sa druge strane napravila veliki kiks. To bi ih na kraju moglo koštati i trenutno su drugi u grupi sa četiri boda. Vodeća je Ukrajina sa šest.

Top Komentari

Zulfikar
I sad nam ovo treba biti kao utjeha zbog blamaze protiv Kazahstana?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi