Prljavi veš iz svlačionice: "Ima nevjerovatan potencijal, ali je hirovit i duri se"

Otkrivaju se tajne

Prljavi veš iz svlačionice: "Ima nevjerovatan potencijal, ali je hirovit i duri se"

Admin Čaušević

Koliko god imali jake pojedince ne znači da ste i najbolji na svijetu jer fudbal je timska igra i svi igrači moraju biti podređeni kolektivu. 

Fudbalska reprezentacija Francuske definitivno ima najkvalitetnije, ali i najširi igrački roster, međutim u posljednje vrijeme selekciji Trikolora ne ide baš najbolje.

Prije tri godine pokoren je svijet na Mundijalu u Rusiji, međutim na Evropskom prvenstvu favorizovani Francuzi su došli tek do osmine finala gdje su ih poslije penala izbacili Švicarci.

Novinar francuskog lista Le Figaro Baptiste Desprez je nedavno objavio knjigu pod nazivom: "Od svjetskog prvenstva do Eura, tajna izgubljenog meča" u kojoj je iznio prvljavi veš iz svlačionice Trikolora.

Poseban dio je posvetio čovjeku o kojem se najviše priča proteklih sedmica - Kylianu Mbappeu, 22-godišnjaka kojeg mnogi vide kao budućeg najboljeg igrača svijeta.

"Njegov potencijal je nevjerovatan, ali ima i strane koje je malo teže kontrolisati i kada stvari ne idu dobro postaje hirovati i počne se duriti. To nije lako balansirati za cijeli kolektiv", naveo je Desprez.

Oglasi

Mbappe je promašio ključni penal protiv Švicarske nakon čega je pretrpio mnoge kritike kako javnosti tako i medija pošto se smatra najvećom zvijezdom u timu.

"Kada ga ekipa ignoriše ili to nije ono što on želi, onda im to da do znanja i postane neraspoložen. To se do sada desilo nekoliko puta i to je iziritiralo njegove saigrače."

Svejstan Mbappeovog karakter Deschamps nastoji da uvijek ide linijom tankog otpora te da ne uvrijedi mladog Francuza za razliku od njegovih prethodnih trenera u PSG-u Unaija Emeryja i Thomasa Tuchela.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Svaka trenerova izjava se može pogrešno protumačiti zato ponekad djeluje da Deschamps hoda po školjci jaja", naveo je Desprez u knjizi čije je detalje objavio RMC Sport.

Mbappe se nije proslavio protiv Bosne i Hercegovine, na kraju je i zamijenjen, dok na susret protiv Ukrajine nije ni putovao zbog povrede.

Top Komentari

ako1986
Nasli ga na aerodromu kod nasih stopera u dzepu....vracen je pijetlovima...
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi