Petar Bojo ostaje u FK Željezničar

Dogovoren nastavak saradnje

Petar Bojo ostaje u FK Željezničar · Saznajemo

M. Šljivak

Vezni fudbaler Petar Bojo (23) dogovorio je nastavak saradnje sa FK Željezničar.

Kako saznaje SportSport.ba, 23-godišnji fudbaler je odlučio prihvatiti ponudu tima sa Grbavice i potpisao je novi jednogodišnji ugovor sa Plavim.

Bojo je tako ostao vjeran plavom dresu, iako je imao i drugih ponuda za nastavak karijere. Odlučio je međutim da ostane na Grbavici, gdje će sasvim sigurno biti jedan od nosilaca igre Željezničara u novoj sezoni.

Petar Bojo je član Željezničara postao u ljeto 2019. godine, a stigao je iz redova Mladosti Doboj Kakanj.

Prethodno je ovaj veznjak nastupao još za Vitez i omladinske selekcije NK Široki Brijeg, a kratko iskustvo imao je i u češkoj Jihlavi.

Prošle sezone u dresu Željezničara odigrao je ukupno 22 utakmica i ostvario je učinak od tri gola i dvije asistencije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Njegov ukupni učinak na Grbavici u protekle dvije godine je pet golova i dvije asistencije u 43 nastupa, ali treba svakako istaći da je često igrao van svoje pozicije u veznom redu.

Željezničar novu sezonu Premijer lige BiH otvara utakmicom protiv aktuelnog prvaka Borca na Grbavici.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ajax11
Da mi je znati kako se vrše ovi pregovori sa Zeljom: nešto poput: Zeljo: evo ti novi ugovor, mi ti nudimo jedno veliko „ništa“ zu to da nam oproštiš citav dug. Igrac: necu, moze veliko „ništa“uz pola duga! Zeljo: ok, ali pola duga na 4 rate uz to ako zeliš igrati stalno, moraš treneru dati dvije rate od one polovine duga. Igrac: ok, makar cu igrati i mozda me krene i mene zapazi FK Fenervari iz druge Madzarske lige…
2 9
Brazuka
Bravo. Na pravu ga poziciju i može igrati
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije