Faruk Hadžibegić govorio o povredi Tahirovića, pa istakao da se ne bojimo Portugala

Selektor govorio pred večerašnji trening

Faruk Hadžibegić govorio o povredi Tahirovića, pa istakao da se ne bojimo Portugala

Eldar Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavila je pripremati se za predstojeće utakmice, a izjavu je medijima večeras dao i selektor našeg tima, Faruk Hadžibegić.

Zmajevi se u Zenici spremaju za duele protiv Portugala i Luksemburga u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje će se 2024. godine odigrati u Njemačkoj.

Naši reprezentativci trenirali su u dvije grupe. U prvoj grupi su radili defanzivci i većina igrača sredine terena, dok su u drugoj grupi bili ofanzivni igrači.

Prije treninga medijima se obratio i selektor našeg nacionalnog tima, Faruk Hadžibegić, te je prokomentarisao Edina Džeku koji se danas priključio timu.

"Njegov dolazak je kompletirao grupu. Veliko zadovoljstvo je da je sa nama. Ponosni smo na ono što je napravio ove godine. Drago mi je da je zdrav, umoran jeste, ali vidjet ćemo njegovo fizičko stanje poslije puta", istakao je, pa se osvrnuo na povredu Benjamina Tahirovića:

Benjamin je išao na magnetnu rezonancu, čekamo analizu doktora. Danas nije trenirao, uradit ćemo sve da bi ga mogli koristiti za mečeve."

"Tri standardna igrača su nam povrijeđena. Portugal je jedan od favorita, selekcija koja pravi dobre rezultate. Mi smo mlada selekcija koja se ne boji nikoga. Pokušat ćemo napraviti sve što se može napraviti.

Cilj je da budemo među prve dvije ekipe u novembru. Očekujemo tešku utakmicu. Problem je u ritmu, jer su nam neki igrači prvenstvo završili u maju, ali to je sastavni dio posla. Zadovoljan sam atmosferom. Motivacije je igrati u Portugalu pred 70 hiljada gledalaca", kazao je selektor, te dodao:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Bio sam ogorčen poslije poraza protiv Slovačke. Svjesni su svi da oscilacije ne želimo ponavljati. Učinit ćemo da sve bude bolje. Imamo kapacitet da napravimo nešto. Moja želja je da igrače stavim u uslove koje imaju u klubovima."

Podsjetimo, za pet dana, 17. juna, gostujemo u Lisabonu kod Portugala, dok tri dana kasnije u Zenici dočekujemo neugodni Luksemburg. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi