U Rumuniji je dosuđen penal kakav nećete vidjeti dva puta u životu
Farul je prvoplasirani tim rumunskog prvenstva i mnogi smatraju da imaju popriličnu podršku sudija (Foto: Screenshot)

Bizarna scena

U Rumuniji je dosuđen penal kakav nećete vidjeti dva puta u životu

Midhat Šljivak

Sudijske odluke pri dosuđivanju penala itekako znaju djelovati iritirajuće na igrače i navijače, a jedan od najbizarnijih penala svih vremena dosuđen je u elitnom razredu rumunskog fudbala u duelu Farula i Craiove.

Bizaran penal obilježio je 24. kolo rumunskog prvenstva, a ono što je viđenu u duelu Farula i Craoive prepričavat će se u svijetu fudbala.

Domaći tim je imao prednost od 1:0, a zatim se desila scena iz 32. minute o kojoj priča fudbalski svijet. Dosuđen je penal za pamćenje.

Golman Craiove Giedrius Arlauskis uhvatio je loptu i krenuo je u novi napad. Izbjegao je iskusni 35-godišnjak jednog protivničkog igrača i kada je želio izbaciti loptu ispred njega se stvorio defanzivac Farula Mihai Popescu.

Arlauskis je nespretno udario Popescua. Zakačio ga je po nogama i pokosio u kaznenom prostoru, a sudija Andrei Chivulete pokazuje kako je prekršaj nad golmanom.

Ipak, zatim stiže poziv iz VAR sobe. Sudije koje su bile zadužene za video tehnologiju smatrale su kako bi Chivulete trebao provjeriti snimak jer je, po njihovom mišljenju, postojalo elemenata za kazneni udarac.

Oglasi

To je 36-godišnji sudija i učinio. Otišao je do VAR ekrana, pregledao snimak i zatim na opšte zaprepaštenje gostujućih fudbalera pokazao je na bijelu tačku.

Igrači Craiove ostali su u nevjerici. Pokušali su protestima promijeniti odluku, no sudija svoju odluku nije želio poništiti i pokazao je na bijelu tačku odakle je Ionut Larie pogodio za 2:0.

Gostima je ovaj 'penal' i presudio. Oni su do kraja meča uspjeli doći do 2:1, ali tri boda su ostala u Constanti i Farul može da bude mnogo zadovoljniji nakon utakmice.

Definitivno ovakav penal nećemo često vidjeti u svijetu fudbala. Kontakta u kaznenom prostoru zaista je bilo, ali je pitanje je li golman bio ometan u procesu izbacivanja lopte i pokretanja napada.

To je u prvom trenutku i dosudio 36-godišnji sudija. Međutim, nakon pregleda snimka odlučio se donijeti drugačiju odluku za koju mnogi smatraju da je ogromna greška.

Prosudite sami je li bilo penala u ovoj zaista nesvakidašnjoj situaciji.

Top Komentari

plemic
koliko je ovakvih borac dobio ...
3 1
DOKTOR_GAZ_
Dobro gledajte..PENAL KAO SUZA..
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi