Fatih Terim napustio Galatasaray - četvrti dio

Poznat je i nasljednik

Fatih Terim napustio Galatasaray - četvrti dio

E. Ganibegović

Fatih Terim više nije trener Galatasarayja.

Legendarni turski trener tako po četvrti put napušta klupu ovog kluba.

"Poslije dogovora koji smo postigli s Fatihom Terimom, on od danas prestaje vršiti funkciju trenera našeg kluba", rekao je Burak Elmas, turski biznismen i predsjednik Galate.

Nasljednik Fatiha Terima bit će Domenec Torrent, španski stručnjak koji je bio pomoćnik Pepa Guardiole u Barceloni, Bayernu i Manchester Cityju. Kao samostalan trener radio je u Palafrugellu, Palamosu, Gironi, New York Cityju i Flamengu.

Galatasaray je s Terimom raskinuo ugovor nakon niza loših rezultata, a ekipa se trenutno nalazi tek na 12. poziciji u turskoj Superligi i imaju tek 27 bodova. Lider Trabzonspor ima 22 boda više.

Terim je, podsjetimo, Galatasaray vodio od 2017. godine do sada, a ranije je na klupi ovog tima bio od 1996. do 2000. godine, zatim od 2002. do 2004. i 2011. do 2013. godine.

Za vrijeme ovog mandata u Galati Terimu je želja bila da dovede Edina Višću iz Basaksehira, ali nikada nije uspio. Višća je prije nekoliko dana potpisao za Trabzonspor s kojim je u lovu na titulu prvaka Turske.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ovaj 68-godišnji stručnjak karijeru je počeo u Ankaragucuo, radio u Goztepeo, ali i kao pomoćnik u reprezentaciji Turske, da bi nakon toga bio prvi trener U21 reprezentacije ove zemlje.

U tri navrata je vodio i A selekciju Turske, a osim četiri epizode u Galatasarayju vodio je Fiorentinu i Milan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi