Faustin Senghor na proljeće neće nositi crno-crveni dres?
Faustin Senghor bio je veoma važan igrač za veznu liniju Čelika, ali on na proljeće po svemu sudeći neće nositi crno-crveni dres

Današnja utkamica otkazana

Faustin Senghor na proljeće neće nositi crno-crveni dres?

D. Kurbegović, foto: T. Hebib

Nakon poraza od njemačkog trećeligaša Hanse iz Rostocka, nogometaši Čelika danas su na pripremama u Turskoj treba li igrali protiv Sumqayita iz Azerbejdžana,  ali taj meč je otkazan iz još nepoznatih razloga. 

Zeničani će narednu utakmicu igrati u ponedjeljak, a protivnik će im biti makedonski Skhupi, inače tim, gdje je jedan od vodećih ljudi u klubu Aydin Olgun, prvi čovjek Čelika.

Ekipi se jučer, kako smo i pisali nije priključio golman Branislav Ružić, koji je odbio putovati zbog neisplaćenih dugovanja, te će od ponedjeljka zajedno sa još devet igrača pod ugovorom trenirati po posebnom programu.

Zbog toga što se sa Zvijezdom iz Gradačca nisu uspjeli dogovoriti oko visine odštete, jučer nije otputovao ni Ljubiša Pecelj, koji bi trebao biti pojačanja za proljeće na lijevoj strani i tu Zeničani sada imaju veliki problem jer imaju samo jednog lijevog beka Koreanca Choia, u kojeg se ne mogu pouzdati da može iznijeti teret naredne polusezone.

Čeliku se po dolasku u Antalyu nije priključio ni Faustin Senghor, koji je jesenas bio jedan od boljih zeničkih igrača, te je upitno hoće li on uopšte na proljeće nositi crno-crveni dres. Budući da je i Aldin Šišić napustio Bilino polje, potreban je sigurno još jedan kvalitetan veznjak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

S ekipom Čelika od dolaska u Antayu trenira i Dušan Hadžić, koji je stigao na posudbu iz Sarajeva, kao i strani igrač koji su na probi: Yunus Gulnar i Aydemir Selim iz Turske, Brazilac Ramon Rezende te Nigerijci Ibrahom Shobowale Lokuman i Gabrijel. Još je neizvjesno hoće li u Antaliju dolaziti Sanjin Lelić, na kojeg Husref Musemić ne računa u proljetnom dijelu, a koji bi sigurno dobro došao ekipi koju s klupe predvodi Adnan Örnek.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

andi
zašto čelik pušta Tarika Adiloviča u Željezničar,,zašto ga ne spominjete,zato šti je bitno da otjerate Zeničko djete i jednog naj perspetivnijeg igrača na kome se moglo zaraditi..nije podoban,a i sport.ba .šuteči predat če ga Amaru Osimu kao i brata mu i uzeti silne pare.
0 1
Robijas007
Adilović? Pa treba platit Želji da ga uzme, taj hodat ne zna!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi