Favoriti ne posustaju: Slavili Mostar SG, Centar i Zrinjski

Favoriti ne posustaju: Slavili Mostar SG, Centar i Zrinjski

Adnan Beganović

Proteklog vikenda odigrani su sureti 6. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u futsalu nakon kojeg nije bilo promjena na vrhu tabele.

Aktuelni bh. prvak i trenutno vodeća ekipa prvenstva, Centar, slavio je gostovanju u Konjicu gdje je rezultatom 5:2 savladao domaći S ofić. U prvom poluvremenu nije bilo golova da bi u 4. minuti nastavka Sanjin Cerovina doveo domaće do prednosti. No, onda se budi favorizirana gostujuća ekipa i s tri pogotka Bilala Jelića i jednim pogotkom Nermina Jusića stiže do preokreta (4:1). Cerovina minut prije kraja smanjuje na 4:2, da bi Anel Radmilović u posljednjoj minuti pogodio za konačnih 5:2.

U Livnu su snage odmjerili domaći Seljak i drugoplasirana ekipa prvenstva Mostar SG Staklorad, a slavili su gosti rezultatom 6:5. Tri pogotka za goste je postigao Josip Bošković, dva Marijo Aladžić, dok se u listu strijelaca upisao i Marin Šunjić. S druge strane za domaće su po dva pogotka postigli Jozo Mihaljević i Ivo Krišto, dok se u strijelce upisao i Nikola Ivković.

Do pobjede je stigao i Zrinjski i to na domaćem terenu u duelu sa Čelincem. Slavili su Plemići rezultatom 5:2, a do pobjede ih je vodio raspoloženi Romano Vlaho koji je postigao tri pogotka. U strijelce su se još upisali Zvonimir Ćavar i Ivan Drežanjak. Za Čelinac je oba pogotka postigao Janko Kokić.

Leotar je pred svojim navijačima nadigrao Tango (5:3), Kaskada je upisala domaću pobjedu u duelu sa Salinesom (7:2), dok je Brotnjo bio bolji od Nevisinja (3:2).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti