Centar i Mostar SG Staklorad stigli do novih pobjeda

Remi u hercegovačkom derbiju

Centar i Mostar SG Staklorad stigli do novih pobjeda

Adnan Beganović

Proteklog vikenda odigrano je 2. kolo Premijer futsal lige Bosne i Hercegovine, a aktuelni prvak MNK Centar upisao je novu pobjedu.

Centar je u 2. kolu slavio u Livnu gdje je rezultatom 5:1 savladao MNK Seljak. Dva pogotka za bh. prvake postigao je Anel Radmilović, dok su se u listu strijelaca upisali i Emir Sipović, Amel Handžić, te Bilal Jelić, a počasni pogodak za Seljak postigao je Jozo Mihaljević.

Do druge pobjede u sezoni stigao je i Mostar SG Staklorad koji je na pred domaćim navijačima bio bolji od KMF Nevesinje. Gosti iz Nevesinja su imali prednost nakon prvog poluvremena (1:0), no u drugom su se domaći razigrali, te su zasluženo slavili (6:3). Marin Šunjić je postigao tri, De Souza dva, a Kristijan Radin jedan pogodak za pobjedničku ekipu, dok je sva tri pogotka za poražene postigao Miloš Bratić.

U hercegovačkom derbiju Brotnjo i Zrinjski su podijelili bodove (1:1). Romano Vlaho je u 29. minuti doveo goste iz Mostara do prednosti, da bi Kristijan Pantić četiri minuta kasnije pogodio za konačnih 1:1.

U preostala tri meča 2. kola postignuti su sljedeći rezultati: Leotar Ocean Link - Salines 4:0, Tango - Čelinac 5:3, Kaskada - Sofić 3:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi