Guardiola: Ostali su još neki detalji, ali izgleda sa Sane odlazi

Čekajući zvaničnu potvrdu...

Guardiola: Ostali su još neki detalji, ali izgleda sa Sane odlazi

Želja Leroyja Sanea da napusti Manchester City je odavno evidentna, a čini se da će mu se ovog ljeta konačno i ispuniti.

Naime, brojni ugledni evropski mediji tvrde da je posao zapravo zaključen i da je samo pitanje kada će biti potvrđen Saneov transfer u Bayern, klub koji je brzonogog krilnog fudbalera "ganjao" već neko vrijeme.

U prošlosti su se pominjale puno veće cifre, ali se sada vjeruje da je Bayern uspio dogovoriti Saneov transfer za 50-ak miliona eura. S obzirom da je iza 24-godišnjeg njemačkog reprezentativca teška povreda i da je ušao u posljednju godinu ugovora sa Građanima, ova puno niža cijena i ne iznenađuje.

Iako zvanične potvrde transfera još nema, čini se da ga može osujetiti samo čudo - to govori i zadnja izjava trenera Pepa Guardiole koji se zahvalio Saneu i poželio mu sve najbolje u nastavku karijere.

"Sane je želio otići. Postoje još neki mali problemi i detalji, ali izgleda da on ide u Minhen", izjavio je Guardiola, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Želimo mu sve najbolje. Veliko mu hvala za naše zajedničke godine. On će sada ispisati novo poglavlje u fantastičnom klubu kakav je Bayern".

Inače, Sane je bio jedna od prvih Guardiolinih akvizicija po dolasku na Etihad. Na ljeto 2016. godine je Schalkeu plaćen više od 50 miliona eura, a od tada je u dresu Cityja skupio 135 nastupa, postigao 39 golova i upisao 45 asistencija.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DelPiero
Bayern je uvijek znao da posluje. Ovakav igrac za 50m u danasnje vrijeme, vrhunski posao.
3 0
user1583752673
Ne moze se Guardiola pomiriti da Sane ode i gotovo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi