Favreu dani odbrojani: Na klupu Borussie Dortmund dolazi Niko Kovač?

Piše ugledni "Kicker"

Favreu dani odbrojani: Na klupu Borussie Dortmund dolazi Niko Kovač?

Borussia Dortmund od odlaska Juergena Kloppa ne može pronaći čovjeka koji će ostati na klupi tima tri sezone zaredom. Nije to uspio Thomas Tuchel, nije ni Peter Bosch, a ni njegov imenjak Peter Stoeger, čini se neće ni Lucien Favre.

Piše to danas u kolumni uglednog Kickera, a zaključak je kako su švicarskom stručnjaku dani na klupi dortmundske Borussije odbrojani.

Poraz od Bayerna u sinoćnjem Der Klassikeru 1:0 značio je i definitivan oproštaj od naslova prvaka ove sezone. Bavarci su sad na vrlo ugodnih plus sedam šest kola prije kraja, što se iz perspektive svih fanova njemačkog nogometa čini nedostižno, osobito uz činjenicu kako Bayern jako teško gubi bodove od konkurencije.

"Bayern je najbolje Borussijne individualce stavio pod kontrolu. Domaći su griješili u ključnim trenucima susreta. Ovo više nije bodovna razlika, ovo je bodovni krater. Osma titula zaredom Bayernu se smješka kao zrela voćka na drvetu", piše u svom tekstu novinar Kickera Thomas Henke.

"Već mjesecima me smijenjuju, ne čitam novine, ali znam što pišu. Nasojim ostati miran unatoč tim naslovima i držim vjeru u sebe. O svemu ćemo pričati za dva tjedna,“ rekao je Favre ne otkrivajući o čemu će to razgovarati.

Favreu ugovor istječe na koncu sljedeće sezone, a mnogi su uvjereni kako će odletjeti već na kraju tekuće i da je to tema o kojoj Favre ne želi razgovarati. Legenda njemačkog nogometa Lothar Matthaus uvjeren je kako će ga nasljediti Niko Kovač.

"Favre odlazi, Niko Kovač dolazi, to je prvo na što sam pomislio kad sam čuo Favreovu izjavu", rekao je Skyju. Bild je već ranije pisao kako su postojali kontakti između uprave BVB-a i Nike Kovača u proteklim mjesecima. Međutim, predsjednik BVB-a Hans-Joachim Watzke izjavio je u srijedu kako smjena trenera nije tema u klubu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gari Garinča
S konja na magarca. Kakav Kovac i klinac.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti