Golobradi dječak zabio gol u debiju za Barcelonu, ali pravi šok uslijedio tek kada je upalio mobitel

Marc Guiu preko noći postao zvijezda

Golobradi dječak zabio gol u debiju za Barcelonu, ali pravi šok uslijedio tek kada je upalio mobitel

Endin Čaušević

Marc Guiu danas je glavna tema fudbalske javnosti jer je riječ o tinejdžeru koji je sinoć debitovao za Barcelonu i samo 23 sekundi nakon ulaska u igru zabio je pogodak za pobjedu. Preko noći njegov život se iz temelja promijenio, a to najbolje pokazuje podatak s Instagrama.

Barcelona je igrala sinoć pred svojim navijačima utakmicu desetog kola španske La Lige, a gost na Montjuicu bio je Athletic Bilbao.

Na kraju je pobjednika riješio jedan pogodak, a junak je bio 17-godišnji napadač Marc Guiu koji je odigrao prvu utakmicu u dresu Barcelone i bolji debi za voljeni klub nije mogao ni sanjati.

Xavi Hernandez je Guiuja u igru uveo u 79. minuti, a samo 23 sekunde nakon ulaska na teren ovaj dečko zabio je pogodak zbog kojeg je nastala erupcija oduševljenja na tribinama Montjuica u Barceloni.

Guiu inače igra za juniorsku ekipu Barcelone, ali zbog povrede Roberta Lewandowske priključen je prvom timu. U nedostatku boljih rješenja Xavi ga je sinoć odlučio ubaciti u igru kod rezultata 0:0 i ispostavilo se da je to bila najbolja moguća odluka.

Oglasi

Ovaj dečko za kojeg je ranije malo ko čuo preko noći je postao zvijezda, a to najbolje pokazuje podatak s Instagrama.

Naime, novo Barcelonino čudo od igrača na Instagramu je pratilo ukupno 34.000 ljudi, ali nakon sinoćnje utakmice nastala je totalna ludnica.

Njega trenutno prati skoro 600.000 pratitelja i sigurno je da će već danas ovaj 17-godišnjak preći milion pratitelja na ovoj društvenoj mreži.

I za njega je to bio nevjerovatan šok što je priznao u današnjoj objavi jer nije mogao da vjeruje koliko je pratitelja dobio za manje od 24 sata.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sigurno je da će Xaviju sada najveći zadatak biti da zadrži Guiuja na zemlji i da ne dopusti da ga takva popularnost koju je dobio preko noći promijeni, te da ostane maksimalno fokusiran na igre na terenu.

Za njega to ne bi trebao biti problem jer su slične situacije ranije ove sezone doživjeli Lamine Yamal i Fermin Lopez, a tu je Xavi odigrao odličnu ulogu i nema dileme da će i Guiu ostati u istom kolosjeku.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi