Tuchela pitali da li zna neku riječ turskog, nastao muk, a on na kraju pokazao kakav je gospodin

Zatekli su ga tim pitanjem

Tuchela pitali da li zna neku riječ turskog, nastao muk, a on na kraju pokazao kakav je gospodin

Endin Čaušević

Galatasaray i Bayern igraju večeras u Istanbulu utakmicu trećeg kola grupne faze Lige prvaka, a jučer je Thomas Tuchel održao press konferenciju na kojoj ga je jedan od turskih novinara iznenadio svojim pitanjem nakon čega je u sali nastao muk.

Okršaj Galatasarayja i Bayerna sigurno da će biti jedan od najzanimljivijih u večerašnjem program Lige prvaka, a riječ je o ekipama koje su veoma dobro otvorile novu sezonu u ovom takmičenju.

Bayern je prvi sa maksimalnih šest bodova, ali i Galata je odlična jer je druga s četiri boda. Najveće razočarenje u ovoj grupi je Manchester United koji je na dnu tabele bez bodova, a prvu pobjedu tražit će večeras protiv Kopenhagena.

No, da se vratimo na meč koji se igra u Istanbulu. Očekuje se paklena atmosfera na Rams Parku, a nažalost vidjeli smo već i nemile scene na ulicama turskog grada, odnosno tuču navijača dva kluba.

Međutim, u centru pažnje javnosti posebno se našao Thomas Tuchel koji je održao sinoć press konferenciju na Galatinom stadionu na kojoj je bio veliki broj turskih novinara.

Oglasi

Trener Bayerna odgovarao je na pitanja vezana za večerašnji meč, no jedan od novinara ga je zatekao svojim pitanjem.

"Da li znate neke turske riječi?", pitao je jedan od novinara, dok je zbunjeni Tuchel gledao u njega i poručio: "Sigurno da znam, ali se sada ne mogu sjetiti. Uhvatili ste me nespremnog. Ne znam biti spontan, izvinite".

Prije nego što je Tuchel dao odgovor nastao je muk u press sali dok su svi čekali šta će trener Bayerna reći i da li će izgovoriti neku riječ na turskom jeziku.

Tuchel je pokušao da se sjeti, ali to na kraju nije uspio. Bilo je jasno po njegovom izrazu lica da mu to pitanje nije "sjelo" i nakon toga poručio je da želi samo da priča o utakmici koju ćemo gledati večeras.

No, na kraju je Tuchel uspio da oduševi tursku javnost jer je po završetku press konferencije pitao novinare kako se na njihovom jeziku kaže hvala, a kada su mu rekli on je poručio: "Teşekkürler".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjećamo, meč između Galatasarayja i Bayerna igra se s početkom u 18:45 sati.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Culer
I nas ste zatekli da je ovo vijest.
0 0
Jako bitna Informacija nema sta
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije