Tokom minute šutnje za žrtve Hamasovog napada kamere su uočile reakciju zvijezde Bayerna

Njemu je bilo teško

Tokom minute šutnje za žrtve Hamasovog napada kamere su uočile reakciju zvijezde Bayerna

Edmir Škorić

Objave fudbalera Bayerna Noussaira Mazraouija na Instagramu u kojima je izrazio podršku Palestini u ratu s Izraelom nisu najbolje prihvaćene u njegovom klubu.

25-godišnji Marokanac izazvao je veliki bijes javnosti u njemačkoj kada je posvetio objavu Palestiniuz ajet iz Kur'ana.

"I nemojte misliti da Allah ne obraća pažnju na ono što rade oni koji čine nepravdu. On ih samo zadržava do dana kada im se oči smrznu u strahu", napisao je uz Marokanac, a potom je objasnio da će uvijek biti protiv svih oblika terorizma, mržnje i nasilja".

Krenuli su potom žestoki napadi na samog igrača, koji je morao na razgovore sa Bayernom, a njemački klub se kasnije oglasio sa tvrdnjama da su stvari riješene i da Mazraoui ostaje u timu, no da je Bayern "uz jevrejsku zajednicu koja živi u Njemačkoj".

U Bayernu situacija zbog toga nije jednostavna. Mazraoui je javno podržao Palestinu, a u svlačionici se nalazi Izraelac Daniel Peretz (23).

Oglasi

O ovoj osjetljivoj temi jedini je ispred Bayerna govorio iskusni napadač Harry Kane, a bilo je to jučer nakon pobjede u Mainzu.

„Važno je razgovarati jedni s drugima i osigurati da je Daniel dobro. Klub mora dati izjavu na tu temu. Moramo pomoći igračima koliko možemo i fokusirati se na sljedeću utakmicu.”

Svojom izjavom, Kane (u Mainzu je postigao svoj 10. gol u sezoni) podvlači kako je brzo preuzeo odgovornost na terenu i van njega nakon prelaska u Bayern.

Nova devetka Bavaraca blista na terenu, ali je veoma brzo postao jedan od lidera u ekipi, pa daje izjave koje bi trebali davati kapiteni i iskusni dugogodišnji igrači Bayerna kao što su Thomas Muller ili Joshua Kimmich.

Oglasi

O Peretzu je govorio i trener Thomas Tuchel.

"To je ludo. On je mlad i tako dobar momak i svaki dan mora da brine o svojim prijateljima i porodici. Naravno da nam je to pri srcu", rekao je Tuchel i dodao:

"Pokušavamo da mu ponudimo sportsko okruženje u klubu u kojem će dobiti podršku i razumijevanje. Imamo osjećaj da je za njega trenutno dobro da bude sa timom".

Osim trenera i Kanea, još samo dvojica Bayernovih profesionalaca prokomentarisala su Peretzovu emocionalno tešku situaciju.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

“To je je naravno teška situacija za Daniela. Ali on je vrlo profesionalan, ne spušta glavu i uvijek radi svoj posao. Imam poštovanje prema tome", rekao je stoper Matthijs de Ligt. Podršku mu je dao i iskusni golman Sven Ulreich.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi