Bayern ima plan kako do naslova prvaka Njemačke: Bayeru u januaru krade ponajboljeg igrača!
Samo od volje Jonathana Taha zavisit će gdje će igrati naredne polusezone.

Stara dobra taktika

Bayern ima plan kako do naslova prvaka Njemačke: Bayeru u januaru krade ponajboljeg igrača!

Eldar Ganibegović

Novu godinu na prvom mjestu u Bundesligi dočekati će Bayer Leverkusen. Minhenski Bayern i branioc titule ne zaostaje puno, no čini se da ima plan kako da dodatno osakati rivala u zimskom prijelaznom roku.

Dvanaestog januara 2024. godine nastavit će s Bundesliga utakmicama 17. kola, a te mečeve će s prve pozicije čekati Bayer Leverkusen, tim koji je pravi hit ove sezone.

Apotekari imaju 42 boda na vrhu, četiri više uz meč više od minhenskog Bayerna, a uz sve to su i jedini neporaženi tim u Bundesligi u dosadašnjem dijelu sezone.

Ako tim s BayArene ovako nastavi, jasno je da je Bayern u velikim problemima kada je u pitanju osvajanje titule "milioniti put" zaredom, no čini se da u Bavarskoj imaju plan.

Naime, kako prenosi novinar Christian Falk, inače poznat po provjerenim insajderskim informacijama u Njemačkoj, u Minhenu smjeraju da dovedu jednog od najboljih igrača Bayer Leverkusena.

Oglasi

Jonathan Tah na Allianz Areni

Želja čelnika Bayerna, ali i trenera Thomasa Tuchela je stoper Jonathan Tah, čovjek koji je možda i najzaslužniji što je Bayer još uvijek neporažen i što sa samo 12 primljenih golova ima najbolju odbranu u ligi.

Ono što je zanimljivo u cijeloj priči jeste do ta će sam igrač imati glavnu riječ, s obzirom na to da ima jako malu otkupnu klauzulu u ugovoru.

Bayernu sigurno neće predstavljati nikakav problem da plati odnosno ponudi 18 miliona eura za njegove usluge koliko stoji u ugovoru, a onda će na samom reprezentativcu Njemačke biti da li će otići u Minhen ili ostati u Leverkusenu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ne bi to bio prvi, a vjerovatno ni posljednji put da Bayern "krade" igrače rivalima u Njemačkoj i na taj način jača sebe, a njih slabi.

Klub iz najvećeg grada Bavarske poznat je po tome što u Njemačkoj "pokupi sve što valja" i onda ima dominaciju u ligi. Najbolje je to na svojoj koži osjetila Borussia Dortmund.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kako te nije sramota napisati ovo ,, krade „ Pa dali si svjestan sta si napiso? Haj mi reci a moro bi znat ako si novinar, dali je iko ikad od nekog ukrao fudbalera i dali je to po tvom misljenju moguce?
0 0
Sanska_Prangija
Jedete vi vnago
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi