Prije tri godine u polufinalu Lige prvaka, a danas se guše u dugovima zbog propale investicije

Otkriveno koliko duguju

Prije tri godine u polufinalu Lige prvaka, a danas se guše u dugovima zbog propale investicije

Edmir Škorić

U fudbalu se kao i u životu sve mijenja iz dana u dan, čas si na vrhu, čas na dnu, a to su na svojoj koži osjetili i čelnici te navijači slavnog tima iz Francuske.

Trenutno su 17. na tabeli nakon osam kola, a osim toga bore se s brojnim financijskim problemima, kao i nesportskim problemima, o kojima je sada govorio izvršni direktor kluba Santiago Cucci.

Prije samo tri godine bili su u polufinalu Lige prvaka, a danas se bore za goli život i opstanak u Ligi 1. Interesantno da još nemaju pobjedu u sezoni 2023/24, ali to nije najveći problem Lyona...

"Imamo dug od 300 miliona eura i u procesu smo redizajniranja", rekao je Cucci za Lyon TV.

Cucci je naglasio da je dug značajno uticao na... ulaganje 140 miliona eura u koncertni prostor LDLC Arena.

Oglasi

"U Arenu smo uložili oko 140 miliona eura. Pitanje koje postavljam je da li finansiranje koncertne dvorane pripada fudbalskom klubu? Volim ovu kulturu i prva sam osoba koja je oduševljena što ovo imamo. Ali istina je da to ne treba da finansiramo", naglasio je on.

Izvršni direktor je naglasio da iako je klub u dugovima, moguće je da dio dionica do kraja godine pripadne OL Reignu. Pored toga, radi se na razdvajanju ženskog od muškog tima.

Olympique Lyon sljedeću utakmicu igra 22. oktobra u 20.45 sati. Rival 17. timu lige biće Clermont, koji je samo jedno mjesto ispod.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Klub za koji je svojevremeno igrao i reprezentativac BiH Miralem Pjanić ima bogatu historiju, sedam naslova prvaka Francuske, pet trofeja Kupa Francuske, jedan Liga kup te zemlje i sedam trofeja Superkupa Francuske.

Lyon je u proteklim sezonama igrao često u grupnim fazama evropskih takmičenja, u sezoni 2018/19 bio u polufinalu Lige prvaka gdje je eliminisan od Bayerna, ali navijači su svjesni da će proći još dosta vremena da opet uživaju u evropskim spektaklima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi