Legendarni Italijan preuzima posrnulog velikana
FOTO: EPA

U nedjelju dolazi na utakmicu

Legendarni Italijan preuzima posrnulog velikana

Haris Zilić

Lyon je u užasnoj seriji rezultata. Na startu nove sezone u francuskoj Ligue 1 u četiri kola osvojili su samo jedan bod i prikovani su za dno tabele što se odavno nije desilo kada su u pitanju Lavovi. I ovo je jedan od najgorih otvaranja sezone u historiji kluba.

Loše partije dovele su do toga da je početkom sedmice otkaz dobio Laurent Blanc, a Uprava kluba je nakon nekoliko razgovora odlučila ko će biti novi trener.

Tim Lyona preuzet će bivši italijanski reprezentativac Fabio Grosso (45), a zvanično predstavljanje bi trebalo biti u ponedjeljak.

Grosso ovaj vikend stiže u Lyon gdje će u nedjelju biti na tribinama i posmatrati duel Lyona i Le Havrea koji se igra u nedjelju sa početkom u 20:45.

Grosso je jedan dio igračke karijere proveo u Lyonu od 2007. do 2009. godine, a za francuski klub je odigrao 53 utakmice i postigao dva gola. Sa selekcijom Italije postao je prvak svijeta 2006. godine.

Oglasi

U trenerske vode uplovio je 2014. godine, a prvi trenerski angažman imao je u omladinskim kategorijama Juventusa gdje se zadržao tri godine.

Nakon toga krenula je trenerska karijera u seniorskim vodama gdje već ima finu biografiju.

Iatlijan je vodio Bari, Veronu, Bresciu, Sion i Frosninone, a Lyon će svakako biti najveći izazov u dosadašnjoj kratkoj trenerskoj karijeri.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Francuski mediji su i ranije špekulisali kako je Grosso najozbiljniji kandidat za klupu slavnog francuskog kluba, a to je sada i defnitivno.

Pred Grossom je veliki zadatak, Lyon je u ozbiljnoj krizi rezultata i mora pronaći recept da ekipu što prije vrati na put pozitivnih rezultata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi