Postrojeni igrači propalog velikana šute i plaču, šef ultrasa ih ne štedi: "Skidaj ruku s usta!

Nakon sramote

Postrojeni igrači propalog velikana šute i plaču, šef ultrasa ih ne štedi: "Skidaj ruku s usta!

Admin Čaušević

Svaki slavni klub u svojoj historiji je imao ili ima period slabijih rezultata. Navijači u takvim slučajevim vrlo često znaju izgubiti strpljenje, a nakon slabih rezultata igrači su ti koji plaćaju cijenu.

Lyon je bez sumnje jedan od najvećih francuskih klubova, međutim nekoliko posljednjih sezona je daleko od vrha Ligue 1.

U nedjelju su Lavovi bili domaćini PSG-u i doživjeli su brutalno poniženje jer su u prvom poluvremenu primili čak četiri gola.

Konačan rezultat je bio 1:4, pa i ne čudi zašto su ultrasi Lyona, poznatiji kao Bad Gones, na kraju utakmice izgubili strpljenje te su "postrojili" svoje ljubimce.

Igrači su došli pred tribinu kada je vođa ultrasa počeo da drži govor, jedan od igrača je tom prilikom stavio ruku na usta kako ga kamere ne bi snimile šta priča.

"Skini tu ruku s usta", poručio je vođa Bad Gonesa te je zatim i ostalim igračima poslao poprilično jasnu poruku.

Oglasi

"Nekim od vas igrača ​​Olympique Lyona za ovu sezonu, upućena je poruka, posebno onim koji žele da bude vođe u svlačionici."

"Poruka je jasna. Ako hoćete da budete vođe u svlačionici više nemate pravo da šutite i da se povlačite nazada."

"Nosite dres Olympique Lyonnaisa. Drugi su ga nosili i slavili prije var. Nemate pravo da ga prljate", poručio je šef Bad Gonesa.

Posramljeni igrači svu sve mirno slušali i klimali glavom, nekim su oči i bile pune suza, posebno se to odnosi na golmana Anthonyja Lopesa. 

Lyon je prikovan za dno tabele Ligue 1 sa svega jednim bodom iz četiri utakmice što je definitivno ispod renomea takvog kluba. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Poznati francuski klub je svoje najveći uspjeh imao u periodu prvoj dekadi 21. stoljeća kada je sedam godina u nizu bio prvak Francuske, a istovremeno i jedan od najboljih timova u Evropi.

Posljednji značajniji trofej je osvojen još 2012. godine, u pitanju je Kup Francuske. Prošlu sezonu ovaj tim je okončao na sedmom mjestu što nije bilo dovoljno za izlazak na euroscenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi