Ugašen je poznati klub, sve što je posjedovao mu je sravnjeno sa zemljom

Tokom postojanja osam puta mijenjao ime

Ugašen je poznati klub, sve što je posjedovao mu je sravnjeno sa zemljom

A. Čaušević

Preko noći je prestao da postoji klub koji je tokom postojanja u osam navrata mijenjao ime. 

Ruska inazija na Ukrajinu traje već mjesecima, a sportski kolektivi počinju da osjećaju posljedice, a neki su primorani da se ugase.

Izvještaji ukrajinskih medija govore da je s postojanjem prestao Mariupol FC te je jedino preostalo sačekati zvaničnu potvrdu.

Mariupol je grad u kojem već sedmicama traju najžešće borbe ukrajinskih i ruskih snaga, a kompletna sportska infrastruktura je sravnjena sa zemljom.

Uslijed bombardovanja sve klupske prostorije su uništene i jednostavno Mariupol je primoran da prestane s funkcionisanjem.

Oglasi

Ovaj klub je osnovan 1962. godine, a već je prije osam godina bio primoran da igrana neutralnom terenu kada da su se separatisti pobunili u regiji Donbas.

Jedno vrijeme je svoje mečeve igrao u Dnipru, da bi nakon toga nastupao na stadionu Volodymyr Boyko koji je bio udaljen svega 100 kilometara od linije razdvajanja.

Početak agresije u martu i svega što je uslijedio je jednostavno natjerao sve u klubu da se odluče za najtužniju moguću odluku te ugase klub.

Inače, ovaj klub je tokom prošlosti u čak osam navrata mijenjao ime. Prvo se zvao Azovstal, a ljubiteljima fudbala je poznat po imenu Illichivets kojeg je nosio od 2002. do 2017. godine. Od tada pa do gašenja se zvao FC Mariupol.

Top Komentari

denimen9
Rusi ispadoše veći šljam od Srba ccc....
11 4
Kladionicar_iz_mira
To su samo Rusi u specijalnoj operaciji u tuđoj zemlji. Nije to nista strasno
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi