Feđa Dudić: Očekujem dobro izdanje Tuzla Cityja no mi u svakoj utakmici idemo na pobjedu

Trener Rođenih pred gostovanje Tuzla Cityju

Feđa Dudić: Očekujem dobro izdanje Tuzla Cityja no mi u svakoj utakmici idemo na pobjedu

Ekipa mostarskog FK Velež danas putuje u Tuzlu gdje ih sutra na stadionu Tušanj očekuje susret 20. kola BH Telecom Premijer Lige Bosne i Hercegovine protiv Tuzla Cityja. 

Rođeni će na sutrašnjem gostovanju u Tuzli istrčati bez Nusmira Fajića koji je u susretu protiv Zvijezde 09 dobio treći žuti karton, dok put grada soli neće ići ni Behram koji ima probleme s ozljedom te Bihorac koji još uvijek nema dozvolu da zaigra za Velež.

Trener Mostaraca Feđa Dudić za SportSport.ba najavio je sutrašnji meč u kojeg Velež nakon sigurne pobjede u prošlom kolu može i uz probleme s rosterom može ući rasterećeno.

"Tuzla Cityju idemo na noge poslije domaće pobjede nad Zvijezdom" - otpočeo je Dudić i dodao:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sigurno je da smo rasterećeni, iako atmosferu malo kvare ti Fajićevi kartoni i Behramova ozljeda, bit će nam hendikep njihovo neigranje. Međutim, koga nema bez njega se i može i mora. Siguran sam da sam i bez ovih igrača pripremio odličnu ekipu. Tuzla je na Koševu do 40. minute izgledala odlično, bila ravnopravan protivnik Sarajevu. Izrazito kvalitetan tim prepun pojedinaca koji su u stanju sami prelomiti utakmicu. Vidjeli smo i u prvoj utakmici koliko je Voji Ubiparipu malo vremena i prostora potrebno da zabije, pa onda prekidi koje izvodi Arežina, svaka situacija unutar 30 metara potencijalna je opasnost, morat ćemo se čuvati i truditi se da im ne dozvoljavamo takve prilike. Njima će nedostajati Badji i dva vezna igrača no ne vjerujem da će to njima biti preveliki hendikep obzirom da imaju dovoljan broj kvalitetnih igrača poput Sesara, Maksimovića koji su izuzetno opasni. Možda će im više faliti Hadžanović u defanzivi. No kako god, pokušat ćemo iskoristiti te njihove nedostatke ako se pojave i iskoristiti. Očekujem njihovo jako i dobro izdanje međutim mi u svakoj utakmici idemo na pobjedu pa tako i ovu. Očekujem dobru utakmicu, ali nažalost i jako težak teren te smo ovisno o terenu i pripremili nekoliko planova naše igre. Vidjet ćemo sutra sve do samog izlaska na teren na koji način ćemo igrati i suprotstaviti se Tuzla Cityju" - kazao je Dudić koji je put Tuzle poveo slijedeće nogometaše: Bobić, Bogdanović, Zvonić, Manev, Čivić, Ferreyra, Ćosić, Mrgan, Hasanović, Alagić, Vehabović, Osmić, Radovac, Pršeš, Brandao, Cvijanović, Ovčina, Čatić. 

Utakmica na stadionu Tušanj igra se sutra u 14:30h. 

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Juve88
Pazite se Mostarci, Tuzla city igra u setovima, ako im ne uvalite 6 komada oni će ostati ubjedjeni da nisu poraženi.
3 2
starmac
Golova ROĐENI!!Svi u TUZLU po bodove.M.U.S.V.D.G
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi