Feđa Dudić otkrio tajnu: "Sve ovo sam sanjao prije dva mjeseca"

Trener Veleža

Feđa Dudić otkrio tajnu: "Sve ovo sam sanjao prije dva mjeseca"

M. Šljivak

Feđa Dudić odveo je Velež do trofeja Kupa Bosne i Hercegovine.

Mostarski Rođeni su u finalu pobijedili Sarajevo s 4:3 nakon penala i podigli su trofej pobjednika Kupa i izborili su plasman u Evropu.

Trener Veleža Feđa Dudić presretan je zbog trofeja i emocije nije skrivao.

"Predivan kad vidi sve ljude i radost. Nismo svjesni nekih strani. Nakon 36 godina donijeli smo trofej u Mostar. Ova generacija je rame uz rame s tim generacijama. Poklanjamo ovo svim navijačima Veleža. Pobjedu poklanjam rahmetli prijatelju Smailu Hodžiću. Znam da je uz mene i da bi slavio sa mnom ovu pobjedu", rekao je Dudić i o utakmici je rekao:

"Jedno od naših najloših poluvremena. Svezane su nam bile noge, nismo bili kažnjeni jer je negdje napisano. Mi smo vjerovali u ovo kada smo bili otipisan i kad su svi digli ruke od nas. Nagrada za pošten odnos u ovoj sezoni. Bili su bolji, ali..."

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Dudić ističe da je sve ovo sanjao.

"Sanjao sam ovo prije dva mjeseca. Nije slučajno izmjena Bogdanovića, sve smo ovo pripremili. Imali smo pripremljeno ko gdje šutira, Slaviša je bio na svakom penalu. Penali nisu lutrija, za to se moraš pripremiti. Vježbali smo to. Pohvalio bih sve momke koji su se borili protiv nekih nefudbalskih stvari. Nije perfektna igra, ali pobjednik se pamti. Raduj se Mostar i svi navijači".

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chesa
Čestitke Veležu. Vi igrate dušom.
6 1
hake
Bravo Rođeni!
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi