"Čekamo 19. maj, mogu zamisliti kako će tribine Bilinog polja izgledati"

Feđa Dudić nakon prolaza u finale Kupa

"Čekamo 19. maj, mogu zamisliti kako će tribine Bilinog polja izgledati"

Midhat Šljivak

Velež je na Tušnju savladao Tuzla City s 1:0 i s ukupnim rezultatom od 5:0 plasirao se u finale Kupa Bosne i Hercegovine, gdje ga čeka Sarajevo.

Rođeni su novim trijumfom nad tuzlanskim timom pokazali da su u jako dobroj formi i za trofej će se boriti s velikim rivalom iz Sarajeva.

Sretan zbog plasmana u finale je trener Veleža Feđa Dudić koji je priznao da je bilo straha iako je njegov tim donio četiri gola prednosti iz prvog meča (4:0).

"Svi su nas već vidjeli u finalu. Deset dana sam razmišljao o ovoj utakmici, bila je neka nelagoda. Tuzla je na otvaranju bila bolja, igrali smo u grču. Nakon gola smo igrali opušteno, kontrolisali smo utakmicu, mogli smo dati još neki gol", rekao je Dudić i dodao je:

"Ušli smo u dobar niz, nakon 33 godine Velež će igrati finale. Volio nas neko ili ne volio, mora se cijeniti ono što radimo. Prije dvije i po godine nije nas bilo ni na mapi. Veliku stvar smo napravili, okrećemo se sad prvenstvu i čekamo 19. maj kada će biti jedan veličanstven dan za Velež. Mogu zamisliti kako će stadion Bilino polje izgledati", istakao je Dudić.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Trener FK Tuzla City Selver Ahmetović poželio je Rođenim sreću u finalu.

"Imali smo više od igre u prvih 45 minuta, nesretno smo primili gol i utakmica je otišla u drugom smjeru. Veležu sve najbolje i želim im da izbore Evropu", rekao je Ahmetović.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rodjak
ja samo znam da ce gorit u Zenici 19-tog ko nikad do sada,i ne samo u Zenici nego i u drugim mjestima gdje ima Rodjenih .Svaka cast Sarajevu,respekt do poda ali ovo mora biti nase,KUP JE NAS
18 7
velez mo
Feđa svaka cast uradio si velike stvari,hajmo uzeti kup siguran sam da ti imas recept,SAMO JAKO MAJSTORE
14 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi