Velež pokorio i Tušanj i zakazao finale sa Sarajevom na Bilinom polju!

Rođeni u velikom stilu do finala

Velež pokorio i Tušanj i zakazao finale sa Sarajevom na Bilinom polju!

E. Ganibegović, foto: E. Dindić

FK Velež plasirao se u finale Kupa Bosne i Hercegovine. 

Nakon 4:0 pobjede u Mostaru u prvoj utakmici protiv Tuzla Cityja, u revanšu odigranom danas na Tušnju Rođeni su upisali još jednu pobjedu, ovaj put rezultatom 0:1.

Sjajan početak susreta smo vidjeli. U trećoj minuti slobodan udarac za Velež, Vehabović ubacuje, Doffo je zaspao i pustio Radovića koji glavom šutira tik pored gola Brajlovića.

Na drugoj strani odmah šansa. Džafić je ispalio jedan šut s tridesetak metara i pogodio prečku gola Bogdanovića.

Četiri minute kasnije, iz teške pozicije šutira Emilio Nsue. Svijeća je to bila koja je završila u naručju golmana gostiju.

Prekršaj u 20. minuti nad Mehidićem pravi Peco, dobija žuti karton, a domaći tim skraćeni korner. Užasno je to izveo Ante Vukušić i poslao loptu na atletsku stazu.

Oglasi

Nakon pola sata igre povrijedio se Brandao kojeg mijenja Dženan Zajmović.

Slobodan udarac Tuzla Cityja u 33. minuti donosi novu veliku priliku. Šutirao je Vukušić i opet se zatresao okvir Bogdanovićevog gola.

Kazna je stigla u 41. minuti. Dejanović je ubacio loptu na drugu stativu, Zvonić je vratio u peterac, a Vehabović pogodio mrežu Brajlovića za vodstvo mostarske ekipe.

Prvi pokušaj u drugom poluvremenu imao je Velež, ali šut Zajmovića lagano hvata Brajlović.

Mnogo sreće za domaće u 61. minuti. Morris je vratio loptu Brajloviću, ona prolazi kraj golmana Tuzle i na svu sreću po njega odlazi u korner, a ne u gol.

Oglasi

Tri minute kasnije nova dobra akcija Veleža, Dejanovićev šut blokiran i odlazi u korner.

Pokušao je i Tomašević kod domaćina, ali bolje da nije. Njegov šut u 71. minuti ide u aut. Ćosić 13 minuta nakon toga sjajno šutira, a Brajlović još bolje brani. 

Do kraja utakmice nije bilo većih uzbuđenja, pa se Velež s ukupnih 5:0 plasirao u finale Kupa Bosne i Hercegovine.

Protivnik Veležu u finalu biti će ekipa Sarajeva koja je nakon 2:0 u prvom meču identičnim rezultatom i danas savladala Igman u revanšu i prošla dalje.

Finale Kupa Bosne i Hercegovine odigrat će se 19. maja na stadionu Bilino polje u Zenici, a trofej brani upravo FK Sarajevo.

Oglasi

Velež će tražiti prvi trofej Kupa Bosne i Hercegovine, a Sarajevo osmi. Spomenimo i to da upravo Sarajevo brani trofej osvojen prošle sezone.

Polufinale Kupa BiH, revanš:

Tuzla City - Velež 0:1 (Vehabović 41')

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

FK Tuzla City: Brajlović, Šukilović, Nukić, Nsue, Vukušić, Karjašević, Tomašević, Džafić, Mehidić, Doffo, Morris.

FK Velež: Bogdanović, Radović, Zvonić, Bajrić, Ćosić, Brandao, Peco, Hasanović, Vehabović, Dejanović, Radovac.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
KUP KUP KUP JE NAŠ ! FORZA VELEŽ
21 6
FG70
Bravoooo rodjeni! U drugom poluvrijemenu ste igrali ko da vi gubite i morate zabiti jos 2 gola. Svaka cast! Srecno na vasem putu i aBd pehar svojim vjernim navijacima da donesete!
21 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi