Rođeni su u sjajnom nizu, Dudić i igrači Veleža imaju priliku da ispišu historiju

Mostarci domaćini Borcu

Rođeni su u sjajnom nizu, Dudić i igrači Veleža imaju priliku da ispišu historiju

A. Čaušević

Velež će u 28. kolu Premijer lige biti domaćin Borcu. Duel prvoplasirane i trećeplasirane ekipe će biti od izuzetne važnosti za obje tima pa kompletna bh. fudbalska javnost s dosta nestrpljenja čeka ovaj duel. 

Banjalučane, koji u duel ulaze sa prvog mjesta, i Mostarce dijele dva boda. Radi se o ekipama koji se nalaze u izvrsnoj formi u posljednje vrijeme pa je za očekivati zanimljiv i uzbudljiv susret.

Feđa Dudić i njegovi izabranici se nalaze u nizu od 14 utakmica bez poraza i u prilicu su da protiv Borca ispišu nove stranice klupske historije.

Naime, u slučaju da izbjegne poraz i seriju nepobjedivosti produži na 15 utakmica ova generacija Veleža bi si izjednačila s nizom čuvene generacije s Enverom Marićem, Franjom Vladićem i Dušanom Bajevićem koju je vodio Sulejman Rebac napravila između septembra 1972. i kraja marta 1973.

"Utakmica od velikog značaja za obje ekipe, očekujemo fer i dobru utakmicu te da će se nakon susreta pričati o dobrim potezima, a ne o nekim drugim stvarima", rekao je Dudić u najavi utakmice.

Oglasi

Perspektivni stručnjak je pohvalio svog sutrašnjeg protivnika uz napomenu da je Borac značajno napredovao u odnosu na prethodno gostovanje na stadionu Rođeni i poraz 2:0.

"Borac je puno bolja ekipa nego što je bila prije mjesec i pol. Poslije poraza protiv nas, vezali su devet pobjeda, šest u prvenstvu, tri u Kupu, što najbolje govori o kakvoj ekipi se radi. Moram pohvaliti i kolegu Marka Maksimovića izgledaju puno bolje, sastavljeni su od dobrih pojedinaca. Tu su Vranješ, Ziljkić koji je možda u najboljoj formi."

Kao najveću snagu svog tima Dudić je izdvojio kolektiv. To će i protiv Banjlučana biti glavna uzdanica popularnih Rođenih.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mi moramo biti na nivou, mi možda i nemamo pojedinaca sposobnih da riješe utakmicu, ali smo kao kolektiv donijeli puno toga, bez obzira na neigranje Ćosića i Radovca, da budemo jak kolektiv i da probamo pobijediti i da barem jedan dan provedemo na prvom mjestu", rekao je Dudić.

Utakmica će početi u 20 sati uz direktan prijenos na Areni Sport. Za glavnog arbitra je delegiran Zoran Grbić iz Prijedora.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

NorthSide
Sretno Rođeni, ako Sarajevo ne može bit prvo vama ću se najviše radovat. Zaslužili ste više nego iko!
15 1
Uber_i
Vehlez-BORAC SAMPION IZ PLATANOVE 0:2 TAKO CE BITI jer drugoligas nije ni zasluzio uso je u PL na racun politike i kukanja rahimica stalno kukaju na sudije pa prose po svijetu da bi mogli da isplate igrace.dva naj dosadnija kluba su vehlez i teheran.
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi