Skandal u La Ligi: Rudiger pozvao navijača na borbu 'jedan na jedan'

Nakon što ga je prethodno navijač vrijeđao

Skandal u La Ligi: Rudiger pozvao navijača na borbu 'jedan na jedan'

E. Škorić

Real Madrid je sinoć trijumfovao u gostima kod Cadiza sa 2:0, a strijelci su bili Nacho Fernandez i Marco Asensio.

Real nije blistao, ali nije ni igrao u najjačem sastavu, no svejedno je stigao do 19. ligaške pobjede i sa 62 boda ostao koliko - toliko u igri za titulu. Smanjena je prednost Barcelone na 10 bodova, s tim da Katalonce danas očekuje gostovanje kod Getafea.

Cadiz je nakon ovog poraza ostao u neizvjesnoj situaciji, budući da ima samo četiri boda više od Valencije i Espanyola, timova iz opasne zone, pa mu slijedi napeta borba za ostanak.

Nakon utakmice razočarani navijači domaćina izazvali su skandal. Sve se dogodilo kada je Antonio Rudiger malenom navijaču Reala poklonio svoj dres.

Na njega su u tom trenutku s tribina letjele ne samo uvrede, već i razni predmeti. Novinar Athletica Guillermo Rai tvitao je da je jedan od navijača Cadiza Rudigera nazvao "kučkinim sinom". Neki izvori tvrde da se prije ovoga čulo "crno kopile".

"Ako si hrabar, dođi ovamo, reci mi to u lice", pozvao je Rüdiger navijača, s kojim je namjeravao riješiti stvari u borbi jedan na jedan.

Oglasi

Dueli Cadiza i Reala očito ne mogu proteći bez incidenata. U novembru je Real pobijedio Cadiz 2:1, no nakon utakmice nije se digla pompa zbog igre, nego oko Viniciusa . U jednoj od epizoda defanzivac Cadiza Fali Jimenez udario je Rodryga rukom po glavi i izazvao sukob u koji se odmah uključio Brazilac. Nakon utakmice isplivali su detalji.

Jimenez je tvrdio da je nenamjerno faulirao Rodryga i ispričao se, ali Vinicius je napravio frku, a Cadizovim igračima je rekao da su "drugoligaši".

"Šta ti misliš ko si? Pele?", opaska je upućena Viniciusu u pauzi utakmice. Prema El Partidazo de COPE, Jimenez i još dvojica igrača Cadiza, Fede San Emeterio i Ivan Alejo, obratili su mu se s takvim pitanjem. Rodrygo je također optužio Jimeneza za namjerni udarac laktom.

Na utakmicama Cadiza takve stvari nisu nikakva novina. I u aprilu 2021. godine defanzivac Valencije Muktar Diakaby rekao ej da ga je jedan od igrača Cadiza Juan Cala vrijeđao nazivavši ga "crnim govnom".

Zbog toga je utakmica prekinuta, ali se Valencia (na zahtjev Diakabyja i pod prijetnjom oduzimanja tri boda) vratila na teren, ali izgubila. A nakon utakmice razjasnili su se detalji. Valencia je tražila kaznu za Calu, a igrač Cadiza rekao je da nije rekao ništa rasistički.

Potražite više informacija na temu La Liga:

“Ne znam je li Diakaby izmislio ove uvrede ili ih je krivo čuo. Mediji su od ove priče napravili cirku", ogorčen je bio Cala. "Utakmice se sada igraju bez gledatelja. Na terenu je 20-25 kamera, mikrofoni, nogometaši, suci – i niko ništa nije čuo", dodao je.

La Liga je preuzela slučaj, dovodeći čitače s usana. Ispostavilo se da je uvreda doista bilo, ali ne rasističkih.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Crnjama treba stavljati brnjice i sudijama umjesto onih sprejeva za pojas zaditi bičeve!
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi