Federalna policija u prostorijama NK Čelik

Istražuju transfere posljednjih 15 godina

Federalna policija u prostorijama NK Čelik

D. Kurbegović

Nogometni klub Čelik već godinama slovi kao najveći sportski dužnik u BiH, prema nekim informacijama koje nisu zvanične, dug kluba s Bilinog polja je veći od 12 miliona KM. Zenički klub godinama je u raljama politike, gdje se instaliraju stranački podobni ljudi, koji očito ne znaju raditi svoj posao.

Čelikovi računi su blokirani, klub se nalazi u nikad teškoj situaciji, a ove sezone i rezultatski stoje nikad lošije i prijeti im ispadanje u 1.ligu FBiH. Nedavno su održani i lokalni izbori, a mnoge stranke i pojedinci su spominjali NK Čelik u svojim kampanjama.

Kako saznaje SportSport.ba danas je u prostorijama kluba boravila i Federalna policija, koja je slušajući izlaganja brojnih stranaka i pojedinaca o klubu u predizbornoj kampanji danas došla u klub kako bi ispitala transfere kluba u posljednjih 15 godina. Ljudima u klubu je naređeno da pripreme svu dokumentaciju, račune u što bržem roku, kao i ko se nalazio na čelu kluba, te direktorskim mjestima unazad 15-tak godina.

Biće zanimljivo vidjeti hoće li se konačno odmotati klupko, te hoće li pojedinci odgovarati za dugove i sve stanje u i oko kluba. Čelik je posljednji puta Evropu igrao 2007. godine, dok je posljednji puta trofej osvojio prije 20 godina, što dovoljno govori kako se radi i kako se radilo u ponosu svih Zeničana.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi