Ištuk: Ovo je početak akcije za spašavanje kluba

Čeliku bod protiv Metalleghea

Ištuk: Ovo je početak akcije za spašavanje kluba

S. Mlaćo

Nogometaši Čelika ostvarili su cilj i iz Travnika se vratili neporaženi. S obzirom da su Jajčani u prvom dijelu sezonu upisali tri boda na Bilinom Polju remi je sada mnogo značajan za Zeničane, koji su ipak posljednjeplasirana ekipa na tabeli.

S obzirom da su Jajčani u prvom dijelu sezonu upisali tri boda na Bilinom Polju remi je sada mnogo značajan za Zeničane, koji su ipak posljednjeplasirana ekipa na tabeli.

Ivo Ištuk, šef stručnog štaba Zeničana mogao je biti zadovoljan duelom na Piroti.


"Jedna tvrda i teška utakmica, kao što smo i očekivali. Prvo poluvrijeme smo prvih pola sata se držali, dok smo zadnjih 15 minuta imali dosta problema, posebno po našoj desnoj strani. Primili smo taj gol iz prekida, a u drugom poluvremenu smo pokušali sa tri izmjene da se iščupamo. Srećom, dali smo taj jedan gol i ovaj rezultat bodovno nije toliko bitan, koliko da probijemo tu famu dati gol i osvojiti bod. Hvala domaćinu na gostoprimstvu, mojoj ekipi na borbenosti i Robijašima na sjajnoj podršci i mislim da je ovo početak jedne zajedničke akcije za spašavanje kluba", kazao je Ištuk poslije utakmice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Stekao se utisak da Jasmin Smriko najopasniji igrač Čelika, a to je potvrdio i današnjim pogotkom, iako je ušao sa klupe.


"Nije problem u Smriki, a mi moramo računati šta ako ne ide, ko će ući. Da je Smriko krenuo, a nije ga pošlo i nije dao gol , onda bi bili gotovi. Smriko je naš jedini špic koji zna dati gol i to jest, ali u prvom poluvremenu gdje smo igrali zatvoreno onda bi teško došao do izražaja. Čuvali smo ga ako bi gubili i posrećilo se. Imali smo neki plan koji je danas upalio, drugi put ne znam hoćel", dodao je iskusni stručnjak. 

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti