Italija protiv Hrvatske bez standardnog prvotimca!

Dimarco povrijeđen

Italija protiv Hrvatske bez standardnog prvotimca!

Eldar Ganibegović

Za prolazak u osminu finala Evropskog prvenstva u ponedjeljak igraju Hrvatska i Italija, a ovu utakmicu propustiti će standardni član prve postave selekcije s Apenina.

U ponedljeak se igraju utakmice 3. kola u grupi B na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj. Hrvatska ima jedan bod i treba joj pobjeda protiv Italije za prolazak dalje.

Utakmica Hrvatske i Italije igra se od 21:00 u Leipzigu 24. juna, a danas su za Italijane stigle loše vijesti.

Naime, ovu utakmicu će zbog povrede propustiti Federico Dimarco, koji je standardan u prvih 11 kod Luciana Spallettija.

La Gazzetta dello Sport objavio je kako je Dimarco dobio udarac u desni list na meču protiv Španije, te da jučer nije trenirao.

Danas je na njegovoj nozi otkriven hematom i propustiti će utakmicu protiv Hrvatske.

Oglasi

Pomenuti izvor napomenuo je da će njegova zamjena biti Cambiaso ili, još vjerovatnije, iskusni Darmian.

Dimarco je za selekciju Italije do sada upisao 21 nastup. Na ovom prvenstvu igrao je 83 minute protiv Albanije i 90 minuta protiv Španije.

Odmah na početku utakmice s Albanijom u 1. kolu bacio je jednu loptu protivniku u noge, kada je Bajrami postigao najbrži pogodak u historiji Evropskih prvenstava.

Ukoliko Italija prođe u osminu finala takmičenja, vrlo vjerovatno će biti spreman, što su svakako lijepe vijesti za tim koji brani titulu prvaka Evrope.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi