Šta čeka Realovog nokautera?
Nezapamćen incident napravio je Federico Valverde i moguće je da će dobiti višemjesečnu suspenziju iz fudbala (Foto. EPA)

Fede Valverde bi mogao imati ogromnih problema

Šta čeka Realovog nokautera?

M. Šljivak

Vezni fudbaler Real Madrida Federico Valverde glavna je tema u evropskim medijima. Urugvajac je sinoć nakon utakmice sačekao na parkingu igrača Villarreala Alexa Baenu i potom ga je nokautirao.

Federico Valverde napravio je nevjerovatan potez. Nakon utakmice s Villarrealom izašao je na parking Santiago Bernabeu stadiona i zatim je udario protivničkog fudbalera Alexa Baenu.

Razlog napada su uvrede koje je veznjak Žute podmornice upućivao urugvajskom fudbaleru. Navodno je u januarskoj utakmici Kupa Kralja poslao jezivu poruku zbog koje je Valverde poludio.

"Plači sad kada znaš da ti se sin neće roditi", navodne su riječi Baene upućene supruzi igrača Reala koja je imala velikih problema na početku trudnoće i tada se sumnjalo na spontani pobačaj, ali na svu sreću sve je prošlo kako treba.

Igrač Reala to nije zaboravio. Sačekao je osvetu, a želja za njom je postala još veća jer je Baena navodno ponovo vrijeđao i na jučerašnjem meču.

Valverde je potom pronašao Baenu. Nokautirao je pred očima svih, a još veći haos spriječila je policija i osiguranje koje je pozvao Baena i koji će odlučiti hoće li tužiti Fedea za fizički napad ili podnijeti prijavu La Ligi

Oglasi

"Odluka je u rukama Baene. Ako odluči da prijavi napad Valverde će se suočiti s posljedicama. Moguća je vrlo duga suspenzija", piše španski ABC.

Alex Beana se oglasio nakon napada. Tvrdi da je sve ono što se piše o njemu zapravo velika laž.

"Sretan sam zbog impresivne pobjede na Santiago Bernabeu, ali i tužan zbog napada kojeg sam pretrpio nakon utakmice. Iznenađen sam zbog onog što se govori o meni. Apsolutna je laž da sam to rekao", poruka je igrača Villarreala.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovo je svakako veoma ozbiljan incident. Ako fudbaler Villarreala podnese prijavu La Ligi, Valverde bi mogao dobiti žestoku kaznu.

Hoće li se to desiti ostaje nam da vidimo. Odluka će pasti veoma brzo.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

MaDaj
Koliko puta ćeš napisati “nokautiran” i ma kraju “pozvao osiguranje? Nauci neke druge rijeci
2 0
BordoBijeli1946
Koga boli *****?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi