Dudić i Jakirović ''pod ručnom"

Pred derbi

Dudić i Jakirović ''pod ručnom"

A. Čaušević

Još po jedna utakmica ostala je mostarskim premijerligaškima do trećeg gradskog derbija ove sezone.

Zrinjski i Velež će odmjeriti snage pod Bijelim brijegom 10. maja, a prije toga će gostovati Slobodi, odnosno biti domaćini Rudar Prijedoru.

I Sergej Jakirović i Feđa Dudić će na tim mečevima morati biti ''pod ručnom". U protivnom rizikuju da budu suspendovani.

Jakirović i Dudić imaju po dva žuta kartona i svaka naredna javna opomena za njih će značiti jedan meč hlađenja.

Perspektivni stručnjaci čiji timovi igraju najljepši fudbal u BiH su poznati da nekad burno i temperamentno reaguju na klupi te ulaze u rasprave sa sudijama pa će u mečevima 29. kola morati biti oprezni.

Kada je u pitanju igrački kadar čak desetorici igrača Plemića prijeti suspenzija. U pitanju su: Nemanja Bilbija, Josip Ćorluka, Igor Savić, Kerim Memija, Hrvoje Barišić, Danilo Šipovac, Ivan bašić, Dragan Juranović, Karlo Kamenar i Matija Maekinušić.

Neki od igrača zbog povreda i nisu otputovali u Tuzlu, dok je i Jakirović najavio rokade u ekipi upravo zbog dosta igrača koji imaju po dva žuta kartona.

U Veležu suspenzija prijeti Omaru Pršešu, Demiru Peci, Brandau de Souzi, Samiru Radovcu i Slavišu Bogdanoviću pa je za očekivati da Dudić nekog od ovih igrača poštedi protiv Prijedorčana, prije svih Radovca.

Susret Sloboda - Zrinjski će suditi Admir Šehović iz Sarajeva, dok će na stadionu Rođeni pravdu dijeliti Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti