Generalna proba za Sarajevo okončana sa šest golova u mreži GOŠK-a
FOTO: T. Hebib

Duel odigran na Koševu

Generalna proba za Sarajevo okončana sa šest golova u mreži GOŠK-a

Haris Zilić

Na Koševu je odigran prijateljski susret između Sarajeva i GOŠK-a.

Konačan rezultat glasio je 6:0 za Bordo tim.

Uvodne minute pripale su Bordo timu. Imali su nekoliko dobrih prilika preko Čatakovića i Čirjaka, Bobić je odlično branio.

Kruna bolje igre stiže u 11. minuti kada je Čataković pogodio za 1:0.

Nakon gola, Sarajevo je nastavilo sa ofanzivnom igrom, ali na golu GOŠK-a odličan je bio Bobić koji je zaustavljao pokušaje Čirjaka, Džafića i Varešanovića.

GOŠK je najbolju priliku imao u finišu prvog poluvremena, kada je Dizdarević odlično zaustavio pokušaj Radulovića, prije toga prijetili su Šero i Hrelja.

Oglasi

Na startu drugog poluvremena prijeti Sarajevo preko Džafića i Đokanovića, ostalo je 1:0. GOŠK uzvraća kontrom, ali Dujaković je upropastio akciju.

U 54. minuti Musa je započeo dobru akciju Bordo tima koju Suljić kruniše pogotkom za 2:0. U 63. minuti Šuta postiže autogol i to je bilo 3:0 za izabranike Feđe Dudića.

Igrala se 69. minuta, igrači Sarajeva izveli su prelijepu akciju na kraju je Suljić šutirao preko gola.

Do kraja utakmice još tri gola u mreži Gabeljana. Suljić u 84. minuti pogađa za 4:0 na asistenciju Ahmetovića, a Ahmetović u 86. minuti koristi grešku odbrane GOŠK-a i to je bilo 5:0.

Ko načnih 6:0 postavlja Musa golom u 88. minuti utakmice.

SARAJEVO - GOŠK 6:0 (Čataković 11', Suljić 54', 84', Šuta (ag) 63', Ahmetović 86', Musa 88')

SARAJEVO: Dizdarević, Aničić, Mujakić, Tomašević, Salčin, Čirjak, Đokanović, Čataković, Varešanović, Džafić, Mulahusejnović.

GOŠK: Bobić, Dujaković, Šuta, Ramljak, Baltić, Radulović, Zarić, Nižić, Hasukić, Hrelja, Šero.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

HerrOttoFlick1921
Ovi malo jaci od kisele vode he he
9 17
Fixa
Sampioni svemira izduvajte po qrac
7 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije