Feđa Dudić: Naježio sam se kada su nam svi aplaudirali, doživio sam ovo i u Veležu

Press konferencija u Kragujevcu

Feđa Dudić: Naježio sam se kada su nam svi aplaudirali, doživio sam ovo i u Veležu

S. Mlaćo

Fudbaleri Radničkog napravili su veliki rezultat jer su izborili polufinale Kupa Srbije, a malo je nedostajalo da igrači Feđe Dudića izbore plasman i u veliko finale.

Kragujevac je bio na nogama, sve je bilo spremno za veliko slavlje, no u posljednjoj minuti ekipa Radničkog prima pogodak i Vojvodina odlazi u finale, gdje će joj se suprostaviti bolji iz duela Crvena zvezda - Partizan.

Bh. stručnjak je još jednom pokazao da je trener za velike stvari, ali naravno nije krio razočarenje što nije uspio odvesti svoj tim u finale, bez obzira što je Vojvodina bila favorit.

"Čestitam kolegi i Vojvodini. Bili su bolji, zasluženo idu u finale. Borili smo se do kraja, imali igrača manje 15 minuta. Radi te borbe smo zaslužili penale. Što se tiče 90 minuta igre, zasluženo ide Vojvodina u finale. Moji igrači su heroji, ovo je bila dobra utakmica za publiku.

Žao mi je što nije došlo do penala ali šta je tu je. Okrećemo se prvenstvu, nemamo širok kadar i stižu nas problemi. Vidjele su se posljedice utakmice sa Čukaričkim. Danas smo svi probali bili hrabri. Ponosan sam na igrače i grad, prelijepo je bilo biti ovdje. Imamo još dvije domaće utakmice i nadam se velikoj podršci do kraja, zaslužili su to ovi momci. Bit će teško, sve nas je manje, sve manji kadar, ali moramo biti hrabri. Prošao je bolji protivnik u finale", rekao je Dudić na press konferenciji pa je dodao:

Oglasi

"Posljedice igranja svaka tri dana su se osjetila. Neki igrači su igrali u drugim ligama, u juniorima, a sada sa vrhunskim igračima. Nismo bili pravi, a na to je uticao rival. Kvalitetni su".

Da li vas više plaše psihičke ili fizičke posljedice? "Izvukli smo maksimum iz ove ekipe. Mi Vojvodini bježimo tri boda u prvenstvu, to govori kako dobre stvari radimo".

Penali...

"O penalima sam razmišljao posljednjih 15 minuta, vježbali smo to i pred Novi Pazar. Spremali smo se za to, vidio sam tri minute produžetka, pomislio da je to to i onda penali. Valjda je negdje zapisano da tako bude".

Da li ostajete u Radničkom? Spominjao se i splitski Hajduk?

"Fokus je na Radničkom i sve misli da izborimo Evropu. To bi bila kruna za grad, klub i sve nas".

Da li ste doživjeli aplauze u karijeri i kada izgubite?

"Da, u Veležu. Hvala navijačima za ovo danas, naježio sam se kada su nam aplaudirali svi".

Top Komentari

Alenizmostara
Bravo Feđa majstore !
0 0
Rodjeni1985
Bravo Fedja!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi